Search
Now showing items 1-10 of 33
Efectul de inactivare al pulsurilor de lumină asupra mucegaiurilor prezente în sisteme model şi sisteme alimentare
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)
Teza de doctorat reprezintă un studiu original, cu impact de cercetare fundamentală şi aplicativă în domeniul industriei alimentare, privind inactivarea mucegaiurilor prezente pe alimente. Această teză aduce o serie de ...
Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic la fermentarea diferitelor medii de cultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2009)
Scopul lucrării de doctorat „Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic prin fermentarea diferitelor medii de cultură” este acela de a izola cele mai performante tulpini de bacterii acetice şi de a optimiza ...
Cercetări privind influenţa unor factori de stres asupra drojdiilor de bere
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)
Studiul documentar a urmărit evidențierea importanței drojdiilor din genul Saccharomyces în procesele fermentative, precum şi în cercetările fundamentale.
Astfel, capitolul 1 al studiului documentar, Noţiuni generale ...
Studiul influenţei temperaturilor scăzute asupra dezvoltării şi comportamentului bacteriei Listeria monocytogenes în produsele refrigerate şi congelate
(2010)
Teza de doctorat cu titlul „Studiul influenţei temperaturilor scăzute asupra dezvoltării şi comportamentului bacteriei Listeria monocytogenes în produsele refrigerate şi congelate” urmăreşte o serie de obiective, precum: ...
Cercetări privind activitatea drojdiei în aluat : aspecte tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ...
Cercetări privind optimizarea însuşirilor de calitate ale făinii de grâu destinate fabricării biscuiţilor
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-07-11)
Teza de doctorat îşi propune ca obiective ştiinţifice :
1. realizarea unui studiu documentar dedicat influenţei făinii asupra calităţii biscuiţilor ;
2. elaborarea, pe baza informaţiilor existente în literatura de ...
Studiul potenţialului tehnologic de panificaţie al unor soiuri de grâu cultivate în România
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Pentru rezolvarea tematicii tezei de doctorat ” Studiul potenţialului tehnologic de panificaţie al unor soiuri de grâu cultivate în România” mi-am propus următoarele obiective ştiinţifice: 1. Realizarea unui studiu documentar ...
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ...
Studii privind utilizarea tehnicilor de inginerie genetică în vederea îmbunătăţirii proceselor fermentative tradiţionale
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Obiectivul major al tezei, utilizarea tehnicilor de inginerie genetică pentru îmbunătățirea performanțelor β-glucozidazei izolată de la Saccharomycopsis fibuligera și transferul ei la drojdii din genul Saccharomyces, în ...
Influenţa procesărilor biotehnologice asupra calităţii nutriţionale şi senzoriale ale legumelor uscate
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-10-21)
Prin urmare, procesarea biotehnologică a boabelor de soia prin germinare urmată de fermentare lactică într-un mediu cu adaos de zahăr fermentescibil reprezintă soluţii tehnologice interesante pentru îmbunătăţirea valorii ...