Search
Now showing items 1-10 of 13
Cercetări privind utilizarea de antioxidanți naturali pentru stabilizarea unor polimeri folosiți ca materiale de ambalaj pentru industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)
Producerea materialelor de ambalaj pentru produsele alimentare este o problemă complexă cu implicații tehnice, economice, sociale și ecologice și reprezintă un domeniu determinant aln creșterii calității vieții.
Materialele ...
Studiul optimizării factorilor TTT şi PPP în lanţul frigorific al produselor alimentare perisabile
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007)
Cercetări privind caracterizarea reologică a brânzeturilor cu pastă filată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)
Comportamentul consumatorului, decizia lui de cumpăra sau nu un produs, este în strânsă legătură cu calitatea produsului respectiv. Calitatea alimentelor este o noţiune complexă, cuprinzând mai multe valenţe: legală, ...
Identificarea şi dozarea unor componente cu rol catalitic în produsele alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007)
Studiu privind influenţa temperaturilor coborâte folosite la prelucrarea şi depozitarea peştelui asupra calităţii acestuia
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Lucrarea de faţă "Studiu privind influenţa temperaturilor coborâte folosite la prelucrarea şi depozitarea peştelui asupra calităţii acestuia " are ca obiectiv principal să aducă o contribuţie Ia clarificarea aspectelor ...
Cercetări privind câmpul de temperatură și viteza de congelare a produselor alimentare de origine animală
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)
Progresul înregistrat de știință și tehnologie, precum și dezvoltarea în mod accelerat a cerințelor populației în toate zonele globului au determinat creșterea interesului mondial față de conservarea produselor alimentare ...
Posibilități de utilizare a unor produse secundare ale procesării legumelor și fructelor pentru creșterea funcționalității produselor alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)
Fabricarea industrială a fructelor și legumelor generează cantități uriașe de subproduse și deșeuri sub formă de coji, semințe, sâmburi, turte (șrot), tescovină, fructe și legume necoapte și/sau deteriorate. Cercetările ...
Cercetări cu privire la dinamica maturării brânzeturilor cu pastă filată fabricate din lapte de bivoliță
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)
Datele prezentate în această lucrare au la bază studiile din cadrul tezei dar și cercetările efectuate de autor de a lungul anilor în vederea introducerii în fabricație la S.C. NAPOLACT S.A. Cluj a sortimentelor cunoscute ...
Cercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)
Un aliment funcțional poate fi o componentă sau un macronutrient dacă are efecte specifice fiziologice (de exemplu, carbohidrați sau acizi grași esențiali) sau un micronutrient dacă aportul este în cantitate mai mare față ...
Stabilirea unor procedee tehnologice de control și reducere a conținutului de nitriți în produsele alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
În prezent, asigurarea stării de sănătate a populației prin consumarea unor produse alimentare salubre, cu grad înalt de înlocuire și cu valoare nutritiva cât mai ridicată, reprezintă principala preocupare a specialiștilor ...