Arată înregistrarea sumară a articolului
Dezvoltarea de produse din carne îmbogățite în acizi grași polinesaturați Omega 3: aspecte nutriționale, tehnologice și senzoriale
dc.contributor.author | Lazăr (Cîrstea), Nicoleta | |
dc.date.accessioned | 2024-11-21T13:18:24Z | |
dc.date.available | 2024-11-21T13:18:24Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/10017 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof.univ. dr. ing. Nour Violeta | ro_RO |
dc.description.abstract | Progresele recente în știința nutriției și eforturile societății de a implementa educația nutrițională i-au determinat pe consumatori să fie din ce în ce mai conștienți de relația dietă- sănătate și să se concentreze mai mult spre a opta pentru diete și stiluri de viață mai sănătoase (Martins și colab., 2020). Studiile epidemiologice au arătat că un aport mai mare de acizi grași saturați duce la o creștere a nivelului colesterolului cu lipoproteine cu densitate joasă (LDL), care, la rândul său, reprezintă un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip II (Martins și colab., 2020). Drept urmare, ghidurile alimentare au promovat scăderea aportului de acizi grași saturați (SFA) și înlocuirea SFA cu acizi grași polinesaturați (PUFA) (Lenighan și colab., 2019). Pe lângă aceasta, importanța reducerii raportului n-6/n-3 în dieta umană este legată în principal de funcțiile antiinflamatorii ale acizilor grași polinesaturați n-3 (PUFA n-3), în special ale acidului linolenic și ale PUFA n-3 cu lanț lung (Liput și colab., 2021). | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați | ro_RO |
dc.subject | produse din carne | ro_RO |
dc.subject | produse alimentare | ro_RO |
dc.subject | acizi grași polinesaturați Omega 3 | ro_RO |
dc.subject | uleiuri vegetale | ro_RO |
dc.subject | produse vegetale | ro_RO |
dc.title | Dezvoltarea de produse din carne îmbogățite în acizi grași polinesaturați Omega 3: aspecte nutriționale, tehnologice și senzoriale | ro_RO |
dc.title.alternative | Development of meat products enriched with Omega-3 polyunsaturated fatty acids: nutritional, technological, and sensory aspects | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [852]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați