Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorSlavu (Ursu-Slavu), Mioara Gabriela
dc.date.accessioned2022-08-05T08:44:05Z
dc.date.available2022-08-05T08:44:05Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/8777
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător stiințific: Prof. univ. dr. ing. habil. Nicoleta STĂNCIUCro_RO
dc.description.abstractÎn ultimii ani, creșterea prevalenței alergiilor, bolii celiace, a bolilor metabolice, și nu numai a dus la nevoia de a dezvolta noi abordări nutriționale care să aducă o îmbunătățire a calității vieții oamenilor, cu accent pe previnirea apariției diferitelor afecțiuni. Pe de altă parte, consumatorii devin din ce în ce mai conștienți de necesitatea unei alimentații echilibrate, bogate în compuși naturali, cu impact semnificativ în menținerea sau ameliorarea stării de sănătate. În acest context, industria alimentară este confruntată cu o cerere crescută de alimente și băuturi funcționale. Dintre o gamă variată de compuși bioactivi, compușii polifenolici au căpătat un interes semnificativ în rândul cercetătorilor și industriei. Această clasă de compuși este reprezentată de majoritatea metaboliților secundari ai regnului vegetal, cu ajutorul cărora plantele se apără de elementele nocive din mediu. Numeroase studii din literatura de specialitate au demonstrat acțiuni biologice importante pentru această clasă de compuși, de un real folos pentru organismul uman permițând combaterea unor boli precum: cancerul, bolile cardiovasculare, ateroscleroza, diabet etc. (Güneş Bayir și colab. 2019).ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” din Galațiro_RO
dc.subjectingineria produselor industrialero_RO
dc.subjectglutenro_RO
dc.subjectbiscuițiro_RO
dc.subjectproduse alimentarero_RO
dc.subjectporumb movro_RO
dc.subjectfăina de porumb movro_RO
dc.titleCercetări privind dezvoltarea unor produse alimentare cu valoare adăugată prin exploatarea potențialului biologic activ al porumbului movro_RO
dc.title.alternativeThe development of value-added foods by exploiting the biologically active potential of purple maizero_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [798]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului