Arată înregistrarea sumară a articolului
Cercetări privind dezvoltarea unor produse alimentare cu valoare adăugată prin exploatarea potențialului biologic activ al porumbului mov
dc.contributor.author | Slavu (Ursu-Slavu), Mioara Gabriela | |
dc.date.accessioned | 2022-08-05T08:44:05Z | |
dc.date.available | 2022-08-05T08:44:05Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/8777 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător stiințific: Prof. univ. dr. ing. habil. Nicoleta STĂNCIUC | ro_RO |
dc.description.abstract | În ultimii ani, creșterea prevalenței alergiilor, bolii celiace, a bolilor metabolice, și nu numai a dus la nevoia de a dezvolta noi abordări nutriționale care să aducă o îmbunătățire a calității vieții oamenilor, cu accent pe previnirea apariției diferitelor afecțiuni. Pe de altă parte, consumatorii devin din ce în ce mai conștienți de necesitatea unei alimentații echilibrate, bogate în compuși naturali, cu impact semnificativ în menținerea sau ameliorarea stării de sănătate. În acest context, industria alimentară este confruntată cu o cerere crescută de alimente și băuturi funcționale. Dintre o gamă variată de compuși bioactivi, compușii polifenolici au căpătat un interes semnificativ în rândul cercetătorilor și industriei. Această clasă de compuși este reprezentată de majoritatea metaboliților secundari ai regnului vegetal, cu ajutorul cărora plantele se apără de elementele nocive din mediu. Numeroase studii din literatura de specialitate au demonstrat acțiuni biologice importante pentru această clasă de compuși, de un real folos pentru organismul uman permițând combaterea unor boli precum: cancerul, bolile cardiovasculare, ateroscleroza, diabet etc. (Güneş Bayir și colab. 2019). | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați | ro_RO |
dc.subject | ingineria produselor industriale | ro_RO |
dc.subject | gluten | ro_RO |
dc.subject | biscuiți | ro_RO |
dc.subject | produse alimentare | ro_RO |
dc.subject | porumb mov | ro_RO |
dc.subject | făina de porumb mov | ro_RO |
dc.title | Cercetări privind dezvoltarea unor produse alimentare cu valoare adăugată prin exploatarea potențialului biologic activ al porumbului mov | ro_RO |
dc.title.alternative | The development of value-added foods by exploiting the biologically active potential of purple maize | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [798]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați