Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.advisorBălănescu, Fănică
dc.date.accessioned2023-06-26T08:44:47Z
dc.date.available2023-06-26T08:44:47Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9237
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. chim. habil. Rodica Mihaela Dinicăro_RO
dc.description.abstractPlantele au reprezentat surse de hrană dar și de medicamente încă din cele mai vechi timpuri [1]. În medicina tradițională se folosesc plantele atât pentru proprietățile lor curative, cât și pentru prevenirea unor boli [2,3]. Atunci când sunt utilizate în scopuri preventive, adică pentru menținerea sănătății generale, unele plante medicinale pot fi clasificate și ca alimente funcționale și/sau nutraceutice. Un bun exemplu îl constituie condimentele care, pe lângă utilizarea lor ca sursă de compuși de aromă pentru diverse produse alimentare, au și rolul de a ajuta la prevenirea diferitelor afecțiuni precum cele metabolice, respiratorii sau mentale [4,5].ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” din Galațiro_RO
dc.subjectcompuși organiciro_RO
dc.subjectplante aromaticero_RO
dc.subjectchimiero_RO
dc.titleSepararea și caracterizarea unor compuși organici din soiuri românești de plante aromaticero_RO
dc.title.alternativeSepararea și caracterizarea unor compuși organici din soiuri românești de plante aromaticero_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului