Arată înregistrarea sumară a articolului
Separarea și caracterizarea unor compuși organici din soiuri românești de plante aromatice
dc.contributor.advisor | Bălănescu, Fănică | |
dc.date.accessioned | 2023-06-26T08:44:47Z | |
dc.date.available | 2023-06-26T08:44:47Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9237 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. chim. habil. Rodica Mihaela Dinică | ro_RO |
dc.description.abstract | Plantele au reprezentat surse de hrană dar și de medicamente încă din cele mai vechi timpuri [1]. În medicina tradițională se folosesc plantele atât pentru proprietățile lor curative, cât și pentru prevenirea unor boli [2,3]. Atunci când sunt utilizate în scopuri preventive, adică pentru menținerea sănătății generale, unele plante medicinale pot fi clasificate și ca alimente funcționale și/sau nutraceutice. Un bun exemplu îl constituie condimentele care, pe lângă utilizarea lor ca sursă de compuși de aromă pentru diverse produse alimentare, au și rolul de a ajuta la prevenirea diferitelor afecțiuni precum cele metabolice, respiratorii sau mentale [4,5]. | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați | ro_RO |
dc.subject | compuși organici | ro_RO |
dc.subject | plante aromatice | ro_RO |
dc.subject | chimie | ro_RO |
dc.title | Separarea și caracterizarea unor compuși organici din soiuri românești de plante aromatice | ro_RO |
dc.title.alternative | Separarea și caracterizarea unor compuși organici din soiuri românești de plante aromatice | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [794]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați