Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorPleșoianu, Alina-Mădălina
dc.date.accessioned2023-08-02T06:12:44Z
dc.date.available2023-08-02T06:12:44Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9355
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof univ.dr.ing. Nour Violetaro_RO
dc.description.abstractFructele și legumele sunt componente esențiale ale dietei umane și există dovezi considerabile ale beneficiilor pentru sănătate și nutriție asociate cu consumul lor [1,2]. Datorită conținutului lor ridicat de micronutrienți și fibre, consumul acestora este recomandat de multe organizații precum Organizația Mondială a Sănătății, Organizația pentru Alimentație și Agricultură și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare și cancer [3-6]. Ca răspuns la cererea consumatorilor pentru produse sănătoase, proaspete și ușor de preparat, împreună cu schimbările stilului de viață al consumatorilor, a fost dezvoltată o mare varietate de fructe și legume minim procesate [3,7-9]. Tehnicile de prelucrare minimă a alimentelor constituie tehnologii non-termice care garantează conservarea alimentelor și respectarea standardelor de siguranță, menținând, pe cât posibil, caracteristicile proaspete ale fructelor și legumelor [3,10]. Procesarea minimă urmărește să prelungească perioada de valabilitate a produselor până la 5-7 zile la 4 °C, asigurând în același timp siguranța alimentelor și menținând calitatea nutrițională și senzorială [11]. Comercializarea acestor tipuri de alimente continuă să crească în principal datorită prospețimii, manipulării economice și prezentării atractive [12]. Ele constituie o masă potrivită pentru stilul de viață actual, deoarece nu necesită pregătire și oferă o mare varietate de vitamine, minerale și alte substanțe fitochimice, care sunt importante pentru sănătatea umană [7]. Toate aceste tehnologii au un mare potential în domeniul alimentelor minim procesate. Cu toate acestea, există o lipsă de informații disponibile cu privire la avantajele și limitările acestor tehnologii atunci când sunt aplicate la procesarea alimentelor. Eficiența proceselor depinde direct de combinația aliment/contaminant/proces și de caracteristicile de calitate importante de menținut.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” din Galațiro_RO
dc.subjectingineria produselor alimentarero_RO
dc.subjectlegume proaspetero_RO
dc.subjectfructero_RO
dc.titleSoluții tehnologice pentru prelungirea duratei de viață a unor fructe și legume proaspetero_RO
dc.title.alternativeTechnological solutions for extending the shelf life of some fresh fruits and vegetablesro_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului