Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorSerea, Daniela
dc.date.accessioned2023-08-02T06:49:27Z
dc.date.available2023-08-02T06:49:27Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9356
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof.univ.dr.ing. Gabriela-Elena BAHRIMro_RO
dc.description.abstractAlimentația și selecția alimentelor pentru un stil de viață sănătos, reprezintă principalele preocupări ale societății umane din cele mai vechi timpuri. O nutriție corectă și adecvată este crucială pentru sănătate, în special în perioadele în care sistemul imunitar trebuie susținut. Accesul limitat la alimente nutritive și funcționale poate compromite oportunitățile de a avea o dietă sănătoasă și variată, influențând valoarea nutritivă și funcțională a hranei. Schimbările socio-economice și a stilului de viață, pot conduce la un consum crescut de alimente extrem de procesate, care tind să fie bogate în grăsimi, zaharuri și sare. Cu toate acestea, chiar și cu ingrediente bioactive limitate, consumatorul poate să urmeze o dietă care să susțină un stil de viată sănătos. Fructele și legumele sunt resurse alimentare recomandate pentru o alimentație sănătoasă. Acestea se consumă proaspete, gătite parțial sau complet, în funcție de natură și tehnicile de procesare. Odată cu schimbarea stilului alimentar și creșterea populației, atât producția, cât și modul de prelucrare a produselor vegetale s-au îmbunătățit substanțial pentru a satisface cererea consumatorilorro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” din Galațiro_RO
dc.subjectcompuși biologic activiro_RO
dc.subjectstruguri roșiiro_RO
dc.subjectpieliță de struguri roșiiro_RO
dc.subjectantocianiro_RO
dc.subjectmicroîncapsularero_RO
dc.subjectingrediente naturalero_RO
dc.subjectproduse cu valoarea adăugatăro_RO
dc.titleValorificarea unor compuși biologic activi din subprodusele rezultate de la prelucrarea strugurilor roșii și obținerea unor ingrediente cu valoare adăugatăro_RO
dc.title.alternativeThe valorization of various biologically active compounds from red grapes' processing by-products and the obtainment of certain value-added ingredientsro_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [791]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului