Căutare Rezumate teze de doctorat după Titlu
Afișează articolele 84-103 of 798
-
Cercetări cu privire la influența maturizării făinii asupra calității făinii, reologiei aluatului și calității pâinii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Nivelul științific actual cu privire la maturizarea făinii se apreciază că în timpul depozitării are loc procesul de maturizare a făinurilor ca urmare a ansamblului de procese care au loc în făină cu referire la variația ... -
Cercetări cu privire la influenţa modificării oţelurilor asupra macrostructurii lingourilor şi semifabricatelor deformate plastic
(Universitatea 'Dunărea de Jos' Galaţi, 2007) -
Cercetări imunologice la speciile de peşti de cultură din România
(Universitatea "Dunărea de Jos' Galaţi, 2007) -
Cercetări industriale privind îmbunătătirea tehnologiei de laminare a oțelurilor slab aliate cu conținut de carbon mai mic de 0.2%
(Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galați, 2016)Cercetarea experimentală analizează îmbunătățirile proprietăților mecanice ale rezistenței și tenacitatății oțelului special aliat P460NL2 cu o compoziție chimică optimizată, în comparație cu compoziția chimică actuală în ... -
Cercetări preliminare pentru producerea brânzeturilor organice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2008)Obiectivul central al tezei de doctorat îl constituie analiza posibilităţilor producţiei brânzeturilor organice din lapte de vacă provenit de la ferme şi producători individuali din judetui Harghita, care sunt în proces ... -
Cercetări privind activitatea drojdiei în aluat : aspecte tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ... -
Cercetări privind alevinajul speciei Huso huso (Linne, 1758) în condiţiile unui sistem recirculant
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)În această teză de doctorat sunt prezentate unele aspecte teoretice şi practice legate de creşterea în sisteme intensive a sturionilor anadromi din sectorul Dunării inferioare. Experimentele au vizat, în primul rând, ... -
Cercetări privind ameliorarea proprietăților și creșterea fiabilității unor oțeluri folosite în construcția utilajelor utilajelor metalurgice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Tratamentele termochimice sunt deosebite prin caracteristicile pe care le imprimă straturilor superficiale ale pieselor (duritate, rezistența la uzura și la coroziune). O serie de proprietăți interne ( ale materialului de ... -
Cercetări privind biosinteza exopolizaharidelor în produsele lactate fermentate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Luând în considerare rolul deosebit al EPZ (exopolizaharide) asupra calităţilor senzoriale şi biologice ale produselor lactate fermentate în prezenta lucrare, am studiat activitatea unor tulpini de bacterii lactice folosite ... -
Cercetări privind calităţile tehnologice ale unor soiuri de orz pentru bere cu perspectivă pentru cultivarea în Bărăganul de Nord Est
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2013)Prezenta lucrare intitulată ”Cercetări privind calităţile tehnologice ale unor soiuri de orz pentru bere cu perspectivă pentru cultivare în Bărăganul de Nord Est” este o lucrare de cercetare dedicată orzului și orzoaicei, ... -
Cercetări privind caracteristicile mecanice ale materialelor compozite armate cu țesături și matrice polimerică cu gradient de elasticitate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Diversitatea materialelor compozite cu matrice polimerică, dezvoltate și comercializate din ultimele decenii, au condus la o creștere economică fără precedent, ceea ce a dus și la un consum mai mare de combustibili fosili ... -
Cercetări privind caracterizarea reologică a brânzeturilor cu pastă filată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)Comportamentul consumatorului, decizia lui de cumpăra sau nu un produs, este în strânsă legătură cu calitatea produsului respectiv. Calitatea alimentelor este o noţiune complexă, cuprinzând mai multe valenţe: legală, ... -
Cercetări privind câmpul de temperatură și viteza de congelare a produselor alimentare de origine animală
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)Progresul înregistrat de știință și tehnologie, precum și dezvoltarea în mod accelerat a cerințelor populației în toate zonele globului au determinat creșterea interesului mondial față de conservarea produselor alimentare ... -
Cercetări privind compatibilitatea electromagnetică a echipamentelor de radiolocație navale
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)Echipamentele de radiolocație de la bordul navelor reprezintă, în general, senzorul principal pentru navigație. Acestea cunosc o continuă dezvoltare și sunt din ce în ce mai mult conectate cu alte diferite sisteme în vederea ... -
Cercetări privind comportamentul de migraţie a sturionilor marini migratori din Dunărea inferioară, utilizând tehnici de telemetrie
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2017)În prezent, se cunosc 27 specii de sturioni, repartizate în două familii: Acipenseridae, cu 25 de specii şi Polyodontidae, cu 2 specii. Toate speciile se găsesc doar în emisfera nordică; ele se caracterizează prin lipsa ... -
Cercetări privind comportarea în aschiere a burghielor elicoidale cu trei tăișuri curbe și cu suprafeță de așezare hiperboloidală
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2013) -
Cercetări privind comportarea la coroziune a unor oțeluri inoxidabile și a îmbinărilor sudate în medii industriale agresive
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Analizele efectuate în domeniul utilizării materialelor arată că deși ponderea materialelor tradiționale este încă destul de mare, se manifesta o creștere explozivă autilizării unor materiale noi performante. În cazul ... -
Cercetări privind comportarea la depozitarea pe termen lung a loturilor de semințe de cereale păioase destinate însămânțării, în condițiile județului Galați
(„Dunarea De Jos” University of Galati, 2020)Scopul lucrării de cercetare privind comportarea unor soiuri de cereale păioase în condițiile conservării și depozitării în condiții optime este de a asigura calitatea și menținerea longevității lor care exprimă durata pe ... -
Cercetări privind compoziţia şi conţinutul compuşilor cu acţiune antioxidantă din cereale. Investigaţii asupra ovăzului românesc
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Lucrarea de faţă reprezintă un studiu complex privind potenţialul antioxidant al cerealelor româneşti, în particular al ovăzului, o cereală de interes actual pentru lărgirea gamei sortimentelor de alimente funcţionale. Dovezi ... -
Cercetări privind contribuții ale brandului local pentru un antreprenoriat durabil
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Teza de doctorat intitulată Cercetări privind contribuții ale brandului local pentru un antreprenoriat durabil, abordează una dintre cele mai importante și actuale teme, în contextul în care brand-ul local, este absolut ...