Caută
Afișează articolele 1-10 of 33
Impactul transglutaminazei microbiene asupra gelurilor acide obținute din proteinele laptelui din perspectiva relației structură-funcție
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)
În prezent, tendința pe piața alimentară globală este de a se consuma alimente cu o mare valoare nutritivă și proprietăți structurale și funcționale îmbunătățite. Pe o astfel de piață, în care cerințele consumatorilor ...
Cercetări privind obținerea produselor lactate din lapte de oaie îmbogățite în acizi grași esențiali
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2012)
Diversificarea și severitatea maladiilor specifice civilizației actuale, imunitatea destul de precară a omului contemporan au determinat apariția și afirmarea în ultimii ani a unei noi concepții nutrițional/terapeutice, ...
Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic la fermentarea diferitelor medii de cultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2009)
Scopul lucrării de doctorat „Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic prin fermentarea diferitelor medii de cultură” este acela de a izola cele mai performante tulpini de bacterii acetice şi de a optimiza ...
Cercetări privind încapsularea bacteriilor probiotice în fabricarea produselor lactate fermentate
(Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, 2009)
Lucrarea s-a dorit a fi, încă de la alegerea temei, o noutate în domeniul
produselor probiotice. Dacă până în momentul de faţă, tema probioticelor pare o cale destul de “bătătorită” din punct de vedere tehnologic, prezenta ...
Efectul de inactivitate al pulsurilor de lumină, asupra mucegaiurilor prezente în sisteme model şi sisteme de alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)
Prelungirea perioadei de prospeţime pentru alimentele procesate a fost si este o provocare continuă pentru producătorii din industria alimentară. Permanent sunt puse la punct noi modalităţi, noi metode de conservare, care ...
Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Teza de doctorat „Cercetări privind obţinerea de produse simbiotice pe bază de lapte şi plante medicinale şi aromatice”, are ca scop experimentarea unor variante tehnologice de cultivare a bacteriilor probiotice pe un ...
Studii privind utilizarea tehnicilor de inginerie genetică în vederea îmbunătăţirii proceselor fermentative tradiţionale
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Obiectivul major al tezei, utilizarea tehnicilor de inginerie genetică pentru îmbunătățirea performanțelor β-glucozidazei izolată de la Saccharomycopsis fibuligera și transferul ei la drojdii din genul Saccharomyces, în ...
Studiul influenţei temperaturilor scăzute asupra dezvoltării şi comportamentului bacteriei Listeria monocytogenes în produsele refrigerate şi congelate
(2010)
Teza de doctorat cu titlul „Studiul influenţei temperaturilor scăzute asupra dezvoltării şi comportamentului bacteriei Listeria monocytogenes în produsele refrigerate şi congelate” urmăreşte o serie de obiective, precum: ...
Cercetări privind influenţa unor factori de stres asupra drojdiilor de bere
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)
Studiul documentar a urmărit evidențierea importanței drojdiilor din genul Saccharomyces în procesele fermentative, precum şi în cercetările fundamentale.
Astfel, capitolul 1 al studiului documentar, Noţiuni generale ...
Influenţa procesărilor biotehnologice asupra calităţii nutriţionale şi senzoriale ale legumelor uscate
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-10-21)
Prin urmare, procesarea biotehnologică a boabelor de soia prin germinare urmată de fermentare lactică într-un mediu cu adaos de zahăr fermentescibil reprezintă soluţii tehnologice interesante pentru îmbunătăţirea valorii ...