Caută
Afișează articolele 1-7 of 7
Compuși biologic activi din alimente și efectele lor fiziologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Relațiile complexe dintre compușii biologic activi din alimente și buna funcționare a organismului, evaluată prin parametrii fiziologici specifici; este obiectivul central al tezei. Totodată, sunt analizate și cauzele ...
Contribuții la optimizarea procesului de obținere a produselor lactate probiotice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Dezvoltare socio-economică și culturală actuală face ca să nu mai fie suficientă asigurarea cantitativă de produse alimentare de o anumită calitate globală, ci este nevoie ca aceasta să aibă o anumită calitatea intimă, ...
Cercetări privind influența unor factori asupra ratei de nesterilitate si a stabilității lapetelui sterilizat UHT
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Rata de nesterilitate precum și stabilitatea laptelui UHT atqt în cadrul procesului de sterilizare cqt și pe parcursul depozitării (care poate dura o perioada de până la 6 luni de zile) sunt influențate în primul rând de ...
Studiul proprietăților antioxidante ale unor produse din plante de cultura și din flora spontană
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Rezumatul tezei de doctorat tratează sintetic obiectivele științifice ale tezei, factorii care duc la formarea radicalilor liberi, a efectelor distructive induse de aceștia, precum și evidențierea importanței compușilor ...
Contribuții la optimizarea tehnologiilor de producere a vinurilor roșii din Soiul Burgund mare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Rezumatul tezei de doctorat tratează sintetic: obiectivele științifice ale tezei, condițiile pedoclimatice ale podgoriilor Miniș-Măderat si Murfatlar, dinamica compușilor fenolici în timpul maturării strugurilor din soiul ...
Cercetări privind îmbunătațirea însușirilor biotehnologice ale culturii de drojdie în tehnologia berii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Alegerea unei anumite tulpini de drojdie pentru obținerea berii, în condiții specifice de aprovizionare cu materii prime, dotare și tehnologie folosită, se realizează luând în considerare principalele caractere specifice ...
Studiul comportarii coloranților alimentari în preparatele din carne cu adaosuri de derivate proteice si poliglucidice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
Evoluția societății omenești este determinată în bună măsură de cantitatea și calitatea alimentelor utilizate pentru nutriția cotidiană a indivizilor, din cele mai vechi timpuri aceștia fiind puși in situația de a utiliza ...