Caută
Afișează articolele 1-6 of 6
Efectul de inactivitate al pulsurilor de lumină, asupra mucegaiurilor prezente în sisteme model şi sisteme de alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)
Prelungirea perioadei de prospeţime pentru alimentele procesate a fost si este o provocare continuă pentru producătorii din industria alimentară. Permanent sunt puse la punct noi modalităţi, noi metode de conservare, care ...
Cercetări privind influenţa unor factori de stres asupra drojdiilor de bere
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)
Studiul documentar a urmărit evidențierea importanței drojdiilor din genul Saccharomyces în procesele fermentative, precum şi în cercetările fundamentale.
Astfel, capitolul 1 al studiului documentar, Noţiuni generale ...
Influenţa procesărilor biotehnologice asupra calităţii nutriţionale şi senzoriale ale legumelor uscate
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-10-21)
Prin urmare, procesarea biotehnologică a boabelor de soia prin germinare urmată de fermentare lactică într-un mediu cu adaos de zahăr fermentescibil reprezintă soluţii tehnologice interesante pentru îmbunătăţirea valorii ...
Cercetări privind optimizarea însuşirilor de calitate ale făinii de grâu destinate fabricării biscuiţilor
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011-07-11)
Teza de doctorat îşi propune ca obiective ştiinţifice :
1. realizarea unui studiu documentar dedicat influenţei făinii asupra calităţii biscuiţilor ;
2. elaborarea, pe baza informaţiilor existente în literatura de ...
Efectul de inactivare al pulsurilor de lumină asupra mucegaiurilor prezente în sisteme model şi sisteme alimentare
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)
Teza de doctorat reprezintă un studiu original, cu impact de cercetare fundamentală şi aplicativă în domeniul industriei alimentare, privind inactivarea mucegaiurilor prezente pe alimente. Această teză aduce o serie de ...
Obţinerea şi caracterizarea unei lipaze bacteriene active la temperaturi scăzute
("Dunarea de Jos" University of Galati, 2011)
Enzimele care hidrolizează lipidele şi derivaţii acestora sunt denumite generic-lipaze.
Oamenii de ştiinţă au realizat performanţa peproducerii proceselor naturale de sinteză şi degradare în vitro cu scopul obţinerii unor ...