dc.contributor.author | Parfene, Georgiana | |
dc.date.accessioned | 2014-05-05T12:30:03Z | |
dc.date.available | 2014-05-05T12:30:03Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.uri | http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2727 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător stiinţific Prof. Gabriela Brahrim | en_US |
dc.description.abstract | Tendintele asigurării unei alimentaţii moderne corelate cu sănătatea populaţiei au determinat intensificarea cercetarilor de înlocuire a aditivilor de sinteza chimică, în special a compuşilor conservanţi, cu compuşi naturali care îndeplinesc acelaşi rol, eliminând riscul cumulativ al substanţelor chimice în organism. Astfel, percepţia negativă a consumatorilor faţă de conservanţii artificiali a condus la orientarea cercetărilor către identificarea şi utilizarea unor surse alternative de compuşi bioconservanti. Pe baza acestor considerente, s-a urmărit descoperirea unor noi surse de compusi cu actiune conservantă, fără a avea implicatii semnificative în modificarea proprietatilor senzoriale şi nutritive ale alimentelor. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi | en_US |
dc.subject | conservanţi naturali | en_US |
dc.subject | metode de hidroliză | en_US |
dc.subject | hidroliză enzimatică | en_US |
dc.subject | comportamentul drojdiilor | en_US |
dc.title | Obţinerea, caracterizarea şi evaluarea potenţialului antimicrobian al unor compuşi bioconservanţi obţinuţi prin biotransformarea unor lipide din surse vegetale | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |