Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorRadu (Pricop), Eugenia Mihaela
dc.date.accessioned2014-05-15T12:06:13Z
dc.date.available2014-05-15T12:06:13Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2847
dc.descriptionRezumat Teza de doctorat - Conducător ştiinţific Prof. dr. ing. Ioan Tofanen_US
dc.description.abstractIndustria alimentară a trecut prin schimbări majore în ultimii 20 de ani, în principal prin dezvoltarea şi implementarea de noi tehnologii, pentru a răspunde cererilor în creştere ale consumatorilor pentru produse sigure şi sănătoase. Tehnologiile frigorifice sunt utilizate pe scară largă în toate ramurile industriei alimentare. În industria procesatoare a laptelui, procesele de congelare sunt aplicate în general pentru conservarea materiilor grase, precum untul sau smântâna şi în procesele tehnologice de fabricare a îngheţatei. Rareori însă sunt folosite în scopul conservării brânzeturilor, cu mici excepţii în cazul brânzeturilor proaspete, unde se utilizează numai procedeul de congelare în spaţii frigorifice izolate termic. De asemenea, păstrarea în stare congelată a probelor de coagul proteic și/sau brânză poate fi necesară în cadrul laboratoarelor. Astfel pot fi analizate probe colectate din același lot pentru a urmări efectul proceselor de maturare, sau colectate de la diferite fabrici, pentru analiza comparativă a probelor utilizând tehnologii diferite în condiții identice, economisind astfel timp și bani. Studiul de faţă a fost elaborat atât cu scopul de a creşte posibilităţile utilizării brânzeturilor în diferite produse alimentare congelate cum ar fi pizza, produse de panificaţie tip foietaj, saleuri, pateuri, precum şi pentru a stabili dacă unul sau mai multe procedee de congelare se pot aplica în vederea conservării, crescând astfel perioada de valabilitate a coagulului proteic din lapte de capră şi menţinerea prospeţimii acestuia.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjecttratamente termiceen_US
dc.subjectindicatori de calitateen_US
dc.subjectlapte de caprăen_US
dc.subjectcoagulul proteicen_US
dc.subjecttratamente termiceen_US
dc.titleCercetări privind influenţa tratamentelor frigorifice asupra unor indicatori de calitate ai coagului proteic din lapte de caprăen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului