Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorCristea (Axinti), Nicoleta
dc.date.accessioned2014-05-24T09:43:00Z
dc.date.available2014-05-24T09:43:00Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2878
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - conducător ştiinţific prof. dr ing. Stoicescu Antoneta Gabrielaen_US
dc.description.abstractPrezenta lucrare intitulată ”Cercetări privind calităţile tehnologice ale unor soiuri de orz pentru bere cu perspectivă pentru cultivare în Bărăganul de Nord Est” este o lucrare de cercetare dedicată orzului și orzoaicei, destinate fabricării berii. Importanța acestei cereale în producerea berii și creșterea continuă a acestei producții la nivel mondial, european și național a condus la creșterea cercetărilor ce au ca obiect orzul și orzoaica, cercetări la care se atașează și prezenta cercetare. În prezent orzoaica împreună cu orzul este cea de-a patra cereală cultivată pe plan mondial (după grâu, porumb şi orez). Producţia reprezintă circa 10% din totalul producţiei de cereale.La nivel mondial, orzul este în principal utilizat ca hrană pentru animale (70%), pentru obţinerea malţului (20%), pentru hrana oamenilor (5%) şi pentru alte întrebuinţări (5%) (Wang, 2005). Folosirea orzului ca materie primă pentru fabricarea berii este cunoscută încă de acum 6000 ani de la popoarele antice, odată cu arta producerii berii. Aceasta s-a transmis de la sumerieni la babilonieni, aceştia la rândul lor transmiţând această tehnologie la egipteni, greci şi apoi la popoarele germanice din Europa. Inițial orzul se folosea ca atare, nemalţificat, la obţinerea berii. Malţificarea orzului a fost introdusă deabia în secolul al VIII–IX lea e.n. De atunci, berea se fabrică aproape în exclusivitate din: malț, hamei, apă şi drojdie, în ţările mai conservatoare fiind interzisă folosirea altor cereale nemalţificate.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" Galaţien_US
dc.subjectsoiuri de orzen_US
dc.subjectBărăganen_US
dc.subjectfactori ecologicien_US
dc.subjectfactori biologicien_US
dc.subjecttehnologiaen_US
dc.titleCercetări privind calităţile tehnologice ale unor soiuri de orz pentru bere cu perspectivă pentru cultivarea în Bărăganul de Nord Esten_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului