Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorMocanu, Elena Eugenia
dc.date.accessioned2014-04-29T12:03:42Z
dc.date.available2014-04-29T12:03:42Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2660
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - conducător științific prof.univ.dr.ing. Neculai Patricheen_US
dc.description.abstractContribuţii personale: - Proiectarea şi realizarea tehnologiei cadru de înbogățire a cărnii crapului (Cyprinus carpio) de acvacultură în SAR în acizi grași polinesaturați. Elaborarea acestei noi tehnologii conduce la diversificarea produselor în domeniul acvaculturii, la îmbunătăţirea calităţii nutritive a produselor pescărești şi prezintă un model de afacere eficient din punct de vedere economic prin mărirea productivităţii pe unitatea de suprafaţă/volum, în tehnologiile de creştere a speciei crap (Cyprinus carpio) în sistem recirculant, precum și asigurarea unei dezvoltări durabile a sectorului pescăresc național, competitiv, care să poată face faţă gradual pieţei mondiale și să fie în același timp, capabil să furnizeze produse de calitate cu însușiri calitative deosebite, fapt ce influențează pozitiv starea de sănătate a populației și implicit, calitatea vieții. - Identificarea surselor de natură vegetală și animală de acizi grași polinesaturați care, încorporate în dietele de furajare ale speciei crap (Cyprinus carpio), să influențeze favorabil profilul acizilor grași ai cărnii materialului biologic; - Realizarea rețetelor și metodologiei de obținere a furajelor îmbogățite în acizi grași ω3 și ω6; - Evaluarea eficienței acumulării acizilor grași polinesaturați în carnea de crap obținută prin tehnologie nouă, inovativă; - Realizarea unui studiu sistematic al modului ȋn care aceste surse de lipide (ulei de soia, ulei de măsline, ulei de ficat de cod) influențează profilul de acizi grași din carnea de crap în varianta folosirii uleiurilor în dietele de furajare.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” Galațien_US
dc.subjectacvaculturăen_US
dc.subjectpisciculturăen_US
dc.subjectCyprinus carpioen_US
dc.subjectcrapen_US
dc.subjecthrănirea peșteluien_US
dc.subjectaquacultureen_US
dc.subjectfishen_US
dc.subjectfeeding fishen_US
dc.subjectcommon carpen_US
dc.titleTehnologii inovative de obţinere a produselor piscicole cu siguranţă maximă pentru sănătatea consumatoruluien_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [791]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului