Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorBarză (Bahaciu), Grațiela Victoria
dc.date.accessioned2014-05-14T11:19:36Z
dc.date.available2014-05-14T11:19:36Z
dc.date.issued2011-10-21
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2822
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - Conducător științific Prof.dr.ing. Rodica Segalen_US
dc.description.abstractPrin urmare, procesarea biotehnologică a boabelor de soia prin germinare urmată de fermentare lactică într-un mediu cu adaos de zahăr fermentescibil reprezintă soluţii tehnologice interesante pentru îmbunătăţirea valorii alimentare a acestei leguminoase: - Se îmbunătăţeşte valoarea nutritivă prin creşterea nivelului extractului solubil, a gradului de solubilizare a proteinelor (exprimat ca o creştere a azotului neproteic şi aminic), a gradului de biodisponibilizare a mineralelor, a reducerii factorilor antinutritivi (inhibitorul tripsinic şi factorii de flatulenţă), precum şi creşterea nivelului vitaminelor solubile şi a activităţii antioxidante; - Are loc o îmbunătăţire a calităţii senzoriale prin reducerea gustului şi mirosului de leguminos şi a altor caracteristici importante; - Inocuitatea boabelor de soia creşte prin prelucrarea biotehnologică de fermentare lactică prin asigurarea unui mediu acid datorită formării acidului lactic, precum şi datorită prezenţei lactobacililor, care conduc la inhibarea dezvoltării microbiotei de alterare şi patogene.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” Galațien_US
dc.subjectindustrie alimentarăen_US
dc.subjectfood technologyen_US
dc.subjectleguminoaseen_US
dc.subjectvegetablesen_US
dc.subjectnutrițieen_US
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjectphysical analysisen_US
dc.subjectchemical analysisen_US
dc.subjectanalize chimiceen_US
dc.subjectanalize fiziceen_US
dc.titleInfluenţa procesărilor biotehnologice asupra calităţii nutriţionale şi senzoriale ale legumelor uscateen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului