Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorPopescu, Carmen
dc.date.accessioned2014-06-25T06:29:26Z
dc.date.available2014-06-25T06:29:26Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3174
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - conducător ştiinţific prof. dr. ing. Traian Hopuleleen_US
dc.description.abstractÎn struguri, musturi şi vinuri există o gamă largă de enzime dintre care unele au rol benefic în desfăşurarea proceselor de obţinere a vinurilor iar altele aduc neajunsuri dacă nu se iau măsuri de ţinerea sub control a activităţii lor. Din această categorie fac parte enzimele oxidative, care produc de cele mai multe ori modificări nedorite ale compoziţiei şi proprietăţilor senzoriale ale vinurilor, ca urmare a transformării şi dispariţiei unor anumiţi compuşi fenolici, mai ales Ia vinurile provenite din strugurii contaminaţi cu mucegaiul cenuşiu. Pentru prevenirea acestora cercetările sunt focalizate în direcţia găsirii unor procedee oenologice care să modifice într-o măsură cât mai mică însuşirile calitative, dar mai ales naturaleţea vinurilor albe.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjectenzimeen_US
dc.subjectcompuşi fenolicien_US
dc.subjectenzime oxidativeen_US
dc.subjectvinen_US
dc.subjectstrugurien_US
dc.subjectmusten_US
dc.titleStudiul enzimelor oxidative din struguri, musturi şi vinuri şi procedee de inactivareen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului