Arată înregistrarea sumară a articolului
Contribuţii privind modelarea şi conducerea automată a procesului de fermentaţie alcoolică
dc.contributor.author | Şipoş, Sorina Anca | |
dc.date.accessioned | 2016-02-03T12:30:29Z | |
dc.date.available | 2016-02-03T12:30:29Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.uri | http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3942 | |
dc.description | Rezumat Teza doctorat - Conducător ştiinţific Prof. dr. ing. Emil Ceangă | en_US |
dc.description.abstract | Bazele stiinţifice ale proceselor fermentative au fost puse la junătatea secolului XIX, de către Luis Pasteur, care a demonstrat că fermentaţia nu este un fenomen fără viată, ci din contră, un proces biologic de oxido-reducere producător de energie, în care substanţele organice sunt acceptori de electroni, ca de exemplu zaharurile care prin degradare produc energie înmagazinată în forma ATP, format prin reacţii de fosforilare. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi | en_US |
dc.subject | modelare | en_US |
dc.subject | conducere | en_US |
dc.subject | proces de fermentaţie | en_US |
dc.subject | fermentaţie alcoolică | en_US |
dc.subject | proces biotehnologic | en_US |
dc.title | Contribuţii privind modelarea şi conducerea automată a procesului de fermentaţie alcoolică | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [798]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați