Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorSerea, Cristian
dc.date.accessioned2016-03-10T14:26:06Z
dc.date.available2016-03-10T14:26:06Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3959
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător ştiinţific Prof. dr. ing. Rodica Segalen_US
dc.description.abstractLucrarea de faţă reprezintă un studiu complex privind potenţialul antioxidant al cerealelor româneşti, în particular al ovăzului, o cereală de interes actual pentru lărgirea gamei sortimentelor de alimente funcţionale. Dovezi ştiinţifice semnificative dobândite atât în Statele Unite şi în Europa, sugerează că alimentaţia cu cereale integrale, contribuie la reducerea riscului bolilor cronice, inclusiv a cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Cerealele oferă o gamă largă de nutrienţi şi fitochimicale care pot luicra sinergetic pentru optimizarea sănătăţii umane.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţien_US
dc.subjectantioxidanţien_US
dc.subjectcerealeen_US
dc.subjectovăzen_US
dc.subjectinvestigaţiien_US
dc.titleCercetări privind compoziţia şi conţinutul compuşilor cu acţiune antioxidantă din cereale. Investigaţii asupra ovăzului românescen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [798]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului