Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorTemea (Moroi), Alina-Mihaela
dc.date.accessioned2016-09-12T12:10:14Z
dc.date.available2016-09-12T12:10:14Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22029
dc.descriptionRezumat Teza de doctorat - Conducător științific Prof. univ. dr. ing Petru Alexeen_US
dc.description.abstractNivelul științific actual cu privire la maturizarea făinii se apreciază că în timpul depozitării are loc procesul de maturizare a făinurilor ca urmare a ansamblului de procese care au loc în făină cu referire la variația umidității făinii în timpul depozitării, deschiderea la culoare a făinii, procesele suferite de principalele componente ale făinii (hidrații de carbon, protide, lipide), aciditatea făinurilor. Cunoștințele la stadiul actual precizează că procesul de maturizare a făinurilor este influențat de parametrii din spațiul de depozitare respectiv temperatura aerului și umiditatea relativă a aerului, fără a se stabili în mod concret care este influența acestor factori asupra maturizării făinii. Lucrarea de față își propune să aprofundeze procesul de maturizare a făinii, să stabilească experimental care este influența fiecărui factor, respectiv temperatura și umiditatea relativă a aerului, de aceea s-a studiat maturizarea făinii la diferite intervale de timp, variind temperatura și umiditatea.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațien_US
dc.subjectfaina albăen_US
dc.subjectmaturizareen_US
dc.subjecttemperaturăen_US
dc.subjectreologieen_US
dc.subjectdurată de maturizareen_US
dc.titleCercetări cu privire la influența maturizării făinii asupra calității făinii, reologiei aluatului și calității pâiniien_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului