Arată înregistrarea sumară a articolului
Brânzeturi cu un conținut redus de sodiu: aspecte științifice și tehnologice
dc.contributor.author | Angheloiu, Mihai | |
dc.date.accessioned | 2016-05-04T08:17:17Z | |
dc.date.available | 2016-05-04T08:17:17Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22049 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific Prof. univ. dr. ing. Elisabeta Botez | en_US |
dc.description.abstract | Cea mai importantă funcţie a alimentaţiei o reprezintă asigurarea nevoilor metabolice ale omului precum şi a stării „de bine” şi de satisfacţie indusă de caracteristicile senzoriale ale alimentelor. În acelaşi timp însă, prin modularea anumitor funcţii ţintă ale organismului, componenţii hranei pot avea efecte psihologice şi fiziologice benefice, pe lângă cele nutriţionale deja acceptate. Ne aflăm la o nouă frontieră a nutriţiei în care alimentele sunt evaluate după potenţialul lor biologic şi aptitudinea de a reduce riscul pentru dezvoltarea unor maladii.Motivaţia alegerii tezei de doctorat cu titlul „Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologice”, a fost dată de faptul că brânzeturile, produse de aproximativ 5.000 de ani, reprezintă unul din alimentele clasice folosite pentru dieta umană atât datorită valorii nutritive ridicate cât şi plăcerii pe care o crează consumul lor. Brânzeturile sunt unele dintre cele mai complexe şi dinamice produse alimentare. Ele reprezintă alimente cu o bună digestibilitate, foarte diferite senzorial şi cu o compoziţie chimică formată din proteine cu valoare biologicăridicată, grăsimi, calciu, fosfor şi vitaminele A şi D.Sub multe aspecte brânzeturile sunt alimente ideale: nutritive, flexibile în utilizare şi aplicare, relativ sigure şi apreciate în consecinţă şi într-o mare gamă sortimentală. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | en_US |
dc.subject | brânzeturi | en_US |
dc.subject | efecte nutriționale | en_US |
dc.subject | aspecte științifice | en_US |
dc.title | Brânzeturi cu un conținut redus de sodiu: aspecte științifice și tehnologice | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [794]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați