Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorAngheloiu, Mihai
dc.date.accessioned2016-05-04T08:17:17Z
dc.date.available2016-05-04T08:17:17Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22049
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific Prof. univ. dr. ing. Elisabeta Botezen_US
dc.description.abstractCea mai importantă funcţie a alimentaţiei o reprezintă asigurarea nevoilor metabolice ale omului precum şi a stării „de bine” şi de satisfacţie indusă de caracteristicile senzoriale ale alimentelor. În acelaşi timp însă, prin modularea anumitor funcţii ţintă ale organismului, componenţii hranei pot avea efecte psihologice şi fiziologice benefice, pe lângă cele nutriţionale deja acceptate. Ne aflăm la o nouă frontieră a nutriţiei în care alimentele sunt evaluate după potenţialul lor biologic şi aptitudinea de a reduce riscul pentru dezvoltarea unor maladii.Motivaţia alegerii tezei de doctorat cu titlul „Brânzeturi cu un conţinut redus de sodiu: aspecte ştiinţifice şi tehnologice”, a fost dată de faptul că brânzeturile, produse de aproximativ 5.000 de ani, reprezintă unul din alimentele clasice folosite pentru dieta umană atât datorită valorii nutritive ridicate cât şi plăcerii pe care o crează consumul lor. Brânzeturile sunt unele dintre cele mai complexe şi dinamice produse alimentare. Ele reprezintă alimente cu o bună digestibilitate, foarte diferite senzorial şi cu o compoziţie chimică formată din proteine cu valoare biologicăridicată, grăsimi, calciu, fosfor şi vitaminele A şi D.Sub multe aspecte brânzeturile sunt alimente ideale: nutritive, flexibile în utilizare şi aplicare, relativ sigure şi apreciate în consecinţă şi într-o mare gamă sortimentală.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațien_US
dc.subjectbrânzeturien_US
dc.subjectefecte nutriționaleen_US
dc.subjectaspecte științificeen_US
dc.titleBrânzeturi cu un conținut redus de sodiu: aspecte științifice și tehnologiceen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului