Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorCîrîc, Alexandru
dc.date.accessioned2014-04-29T09:16:37Z
dc.date.available2014-04-29T09:16:37Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/2634
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - conducător ştiinţific prof. dr. ing. Gheorghe Miron Costinen_US
dc.description.abstractLucrarea s-a dorit a fi, încă de la alegerea temei, o noutate în domeniul produselor probiotice. Dacă până în momentul de faţă, tema probioticelor pare o cale destul de “bătătorită” din punct de vedere tehnologic, prezenta abordare are un caracter interdisciplinar, fiind mai mult decât o lucrare de strictă tehnologie. Tema produselor probiotice este abordată în prezenta lucrare nu numai din punctul de vedere, de acum rutinat, al studierii și enunţării unor efecte benefice pentru organism, ci și sub aspectul unei noi tehnologii și a unor beneficii pentru sănătate calitativ și cantitativ superioare. Cercetările întreprinse pe plan mondial au arătat că un consum regulat de produse lactate acide poate determina o îmbunătăţire generală a stării de sănătate a consumatorului, atât datorită caracteristicilor lor chimice cât, mai ales, datorită microflorei pe care o “transportă" în tractul digestiv (Costin, 2007).en_US
dc.publisherUniversitatea ”Dunărea de Jos” Galațien_US
dc.subjectindustrie alimentarăen_US
dc.subjectmicrobiologieen_US
dc.subjectproduse lactateen_US
dc.subjectbacterii probioticeen_US
dc.subjectîncapsularea bacteriiloren_US
dc.titleCercetări privind încapsularea bacteriilor probiotice în fabricarea produselor lactate fermentateen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului