Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorCaraman, Daniela
dc.date.accessioned2018-12-03T08:50:24Z
dc.date.available2018-12-03T08:50:24Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttps://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22183
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. ing. Rodica Segalro_RO
dc.description.abstractRelațiile complexe dintre compușii biologic activi din alimente și buna funcționare a organismului, evaluată prin parametrii fiziologici specifici; este obiectivul central al tezei. Totodată, sunt analizate și cauzele nutriționale care conduc la dezechilibre fiziologice în diabetul zaharat (DZ) și în bolile cardiovasculare (BCV). Potrivit definiției, compușii biologic activi sunt componente aproape exclusiv alimentare, care după ingestie determină un răspuns fiziologic pozitiv.ro_RO
dc.language.isootherro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectalimentero_RO
dc.subjectcompuși biologiciro_RO
dc.subjectindustrie alimentarăro_RO
dc.subjectnutrițiero_RO
dc.titleCompuși biologic activi din alimente și efectele lor fiziologicero_RO
dc.typeThesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [798]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului