Arată înregistrarea sumară a articolului
Compuși biologic activi din alimente și efectele lor fiziologice
dc.contributor.author | Caraman, Daniela | |
dc.date.accessioned | 2018-12-03T08:50:24Z | |
dc.date.available | 2018-12-03T08:50:24Z | |
dc.date.issued | 2006 | |
dc.identifier.uri | https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22183 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. ing. Rodica Segal | ro_RO |
dc.description.abstract | Relațiile complexe dintre compușii biologic activi din alimente și buna funcționare a organismului, evaluată prin parametrii fiziologici specifici; este obiectivul central al tezei. Totodată, sunt analizate și cauzele nutriționale care conduc la dezechilibre fiziologice în diabetul zaharat (DZ) și în bolile cardiovasculare (BCV). Potrivit definiției, compușii biologic activi sunt componente aproape exclusiv alimentare, care după ingestie determină un răspuns fiziologic pozitiv. | ro_RO |
dc.language.iso | other | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | ro_RO |
dc.subject | alimente | ro_RO |
dc.subject | compuși biologici | ro_RO |
dc.subject | industrie alimentară | ro_RO |
dc.subject | nutriție | ro_RO |
dc.title | Compuși biologic activi din alimente și efectele lor fiziologice | ro_RO |
dc.type | Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [798]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați