Arată înregistrarea sumară a articolului
Stabilirea unor procedee tehnologice de control și reducere a conținutului de nitriți în produsele alimentare
dc.contributor.author | Roman, Monica | |
dc.date.accessioned | 2018-12-10T11:52:11Z | |
dc.date.available | 2018-12-10T11:52:11Z | |
dc.date.issued | 2006 | |
dc.identifier.uri | https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22203 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. dr. ing. Rodica Segal | ro_RO |
dc.description.abstract | În prezent, asigurarea stării de sănătate a populației prin consumarea unor produse alimentare salubre, cu grad înalt de înlocuire și cu valoare nutritiva cât mai ridicată, reprezintă principala preocupare a specialiștilor în industria alimentară si nutriția umană. În prezent, dirijarea procesului de fermentare la produsele crude-uscate se realizează prin folosirea gluco-lactonei (GdL) sau a culturilor selecționate de microorganisme, pentru acidifierea rapidă a pastei pentru salamuri semiuscate și uscate, eliminarea riscului alterării, accelerarea procesului de înroșire și pentru selectarea microorganismelor utile. | ro_RO |
dc.language.iso | other | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | ro_RO |
dc.subject | procedee tehnologice | ro_RO |
dc.subject | produse alimentare | ro_RO |
dc.subject | nitriți | ro_RO |
dc.subject | sănătatea populației | ro_RO |
dc.title | Stabilirea unor procedee tehnologice de control și reducere a conținutului de nitriți în produsele alimentare | ro_RO |
dc.type | Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [791]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați