Arată înregistrarea sumară a articolului
Folosirea aditivilor biochimici pentru îmbunătățirea calității pâinii
dc.contributor.author | Stoica, Alexandru | |
dc.date.accessioned | 2018-12-10T12:48:53Z | |
dc.date.available | 2018-12-10T12:48:53Z | |
dc.date.issued | 2006 | |
dc.identifier.uri | https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22204 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. dr. ing. Constantin Banu | ro_RO |
dc.description.abstract | Dintotdeauna, pâinea a fost considerată mai mult decât un aliment, în toate culturile lumii ea fiind omagiată ca un dar oferit de Divinitatea omenirii (conform unui vechi mit grecesc, zeul Pan a fost acela care a adus oamenilor cuptorul de pâine, foarte probabil latinescul "panis" fiind în legătura cu numele zeității). Enzimele au fost utilizate, de decenii, în panificație, în scopul îmbunătățirii proprietăților aluaturilor și produselor finite iar recent ele au fost propuse ca soluții de înlocuire a agenților chimici care au întâlnit o reală rezistență din partea consumatorilor, fiind interziși de legislația multor țări. | ro_RO |
dc.language.iso | other | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | ro_RO |
dc.subject | aditivi biochimici | ro_RO |
dc.subject | calitatea pâinii | ro_RO |
dc.subject | industria alimentară | ro_RO |
dc.subject | proteine glutenice | ro_RO |
dc.title | Folosirea aditivilor biochimici pentru îmbunătățirea calității pâinii | ro_RO |
dc.type | Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [833]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați