Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorStoica, Alexandru
dc.date.accessioned2018-12-10T12:48:53Z
dc.date.available2018-12-10T12:48:53Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttps://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22204
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. dr. ing. Constantin Banuro_RO
dc.description.abstractDintotdeauna, pâinea a fost considerată mai mult decât un aliment, în toate culturile lumii ea fiind omagiată ca un dar oferit de Divinitatea omenirii (conform unui vechi mit grecesc, zeul Pan a fost acela care a adus oamenilor cuptorul de pâine, foarte probabil latinescul "panis" fiind în legătura cu numele zeității). Enzimele au fost utilizate, de decenii, în panificație, în scopul îmbunătățirii proprietăților aluaturilor și produselor finite iar recent ele au fost propuse ca soluții de înlocuire a agenților chimici care au întâlnit o reală rezistență din partea consumatorilor, fiind interziși de legislația multor țări.ro_RO
dc.language.isootherro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectaditivi biochimiciro_RO
dc.subjectcalitatea pâiniiro_RO
dc.subjectindustria alimentarăro_RO
dc.subjectproteine glutenicero_RO
dc.titleFolosirea aditivilor biochimici pentru îmbunătățirea calității pâiniiro_RO
dc.typeThesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului