Arată înregistrarea sumară a articolului
Cercetări biotehnologice de obținere a unui produs sinbiotic cu rol funcțional destinat alimentației copiilor
dc.contributor.author | Leescu (Profir), Alina Georgiana | |
dc.date.accessioned | 2016-04-05T07:11:07Z | |
dc.date.available | 2016-04-05T07:11:07Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3982 | |
dc.description | Teză de doctorat - Conducător știițific: Prof. univ. dr. ing. Camelia Vizireanu | en_US |
dc.description.abstract | Alimentele funcționale sunt intens studiate și promovate de diverse organisme din domeniul alimentației și nutriției. Ele sunt alimente care în forma ințială, fortificată, îmbogățită sau îmbunătățită oferă beneficii asupra sănătății. Dezvoltarea alimentelor funcționale presupune un proces complex și riscant deoarece trebuie îndeplinite o multitudine de cerințe tehnologice, legislative și senzoriale, pentru a satisface dorințele consumatorilor. La nivel global, există un mare interes pentru promovarea consumului de fructe și legume în vederea îmbunătățirii stării de sănătate. Datorită conținutului de compuși esențiali, cum ar fi antioxidanții, cantități importante de fructe și legume trebuie să fie incluse în dieta de zi cu zi. Sucurile sunt surse bune de vitamine și pot contribui, de asemenea, la creșterea consumului general de fructe și legume. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | en_US |
dc.subject | produs sinbiotic | en_US |
dc.subject | alimentația copiilor | en_US |
dc.subject | biotehnologie | en_US |
dc.title | Cercetări biotehnologice de obținere a unui produs sinbiotic cu rol funcțional destinat alimentației copiilor | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Teze de doctorat [132]
Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați