Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorLeescu (Profir), Alina Georgiana
dc.date.accessioned2016-04-05T07:11:07Z
dc.date.available2016-04-05T07:11:07Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3982
dc.descriptionTeză de doctorat - Conducător știițific: Prof. univ. dr. ing. Camelia Vizireanuen_US
dc.description.abstractAlimentele funcționale sunt intens studiate și promovate de diverse organisme din domeniul alimentației și nutriției. Ele sunt alimente care în forma ințială, fortificată, îmbogățită sau îmbunătățită oferă beneficii asupra sănătății. Dezvoltarea alimentelor funcționale presupune un proces complex și riscant deoarece trebuie îndeplinite o multitudine de cerințe tehnologice, legislative și senzoriale, pentru a satisface dorințele consumatorilor. La nivel global, există un mare interes pentru promovarea consumului de fructe și legume în vederea îmbunătățirii stării de sănătate. Datorită conținutului de compuși esențiali, cum ar fi antioxidanții, cantități importante de fructe și legume trebuie să fie incluse în dieta de zi cu zi. Sucurile sunt surse bune de vitamine și pot contribui, de asemenea, la creșterea consumului general de fructe și legume.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațien_US
dc.subjectprodus sinbioticen_US
dc.subjectalimentația copiiloren_US
dc.subjectbiotehnologieen_US
dc.titleCercetări biotehnologice de obținere a unui produs sinbiotic cu rol funcțional destinat alimentației copiiloren_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Teze de doctorat [132]
    Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului