Arată înregistrarea sumară a articolului
Optimizarea nutrițională a unor preparate din carne cu valorificarea unor plante bogate în principii active
dc.contributor.author | Mihociu, Tamara Elena | |
dc.date.accessioned | 2016-04-05T08:00:57Z | |
dc.date.available | 2016-04-05T08:00:57Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | http://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3984 | |
dc.description | Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. ing. Elisabeta Botez | en_US |
dc.description.abstract | Alimentele au, pe lângă valoare intrinsecă nutritivă, o semnificație socială și economică sub aspectul dezvoltării sănătoase a populațiilor și de protejare a avuției naționale. Dezvoltarea societății umane, prin această abordare, a cunoscut un progres mai lent. Efectele combinate ale investițiilor lente și insuficiente în nutriție, alimentație și agricultură, cumulat cu recentele crize ale prețurilor la alimente, pe fondul schimbarilor climatice și de încetinire a creșterii economice, au condus la lipsa unei alimentații sănătoase, diversificate și suficiente pentru majoritatea populației lumii. Abordarea bazată pe creșterea valorii nutritive a alimentelor poate reduce una din cele mai mari probleme actuale: sănătatea publică, care permite populației să realizeze potențialul său uman și socio-economic. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | en_US |
dc.subject | preparate din carne | en_US |
dc.subject | optimizare | en_US |
dc.subject | principii active | en_US |
dc.title | Optimizarea nutrițională a unor preparate din carne cu valorificarea unor plante bogate în principii active | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Teze de doctorat [140]
Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați