Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorMihociu, Tamara Elena
dc.date.accessioned2016-04-05T08:00:57Z
dc.date.available2016-04-05T08:00:57Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://10.11.10.50/xmlui/handle/123456789/3984
dc.descriptionTeză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. ing. Elisabeta Botezen_US
dc.description.abstractAlimentele au, pe lângă valoare intrinsecă nutritivă, o semnificație socială și economică sub aspectul dezvoltării sănătoase a populațiilor și de protejare a avuției naționale. Dezvoltarea societății umane, prin această abordare, a cunoscut un progres mai lent. Efectele combinate ale investițiilor lente și insuficiente în nutriție, alimentație și agricultură, cumulat cu recentele crize ale prețurilor la alimente, pe fondul schimbarilor climatice și de încetinire a creșterii economice, au condus la lipsa unei alimentații sănătoase, diversificate și suficiente pentru majoritatea populației lumii. Abordarea bazată pe creșterea valorii nutritive a alimentelor poate reduce una din cele mai mari probleme actuale: sănătatea publică, care permite populației să realizeze potențialul său uman și socio-economic.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațien_US
dc.subjectpreparate din carneen_US
dc.subjectoptimizareen_US
dc.subjectprincipii activeen_US
dc.titleOptimizarea nutrițională a unor preparate din carne cu valorificarea unor plante bogate în principii activeen_US
dc.typeThesisen_US


Fișiere la acest articol

Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Teze de doctorat [140]
    Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului