• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • français 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Ouvrir une session
Voir le document 
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Teze de doctorat
  • Voir le document
  •   Accueil de DSpace
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Teze de doctorat
  • Voir le document
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Posibilități de utilizare a fibrelor solubile în panificație

Thumbnail
Voir/Ouvrir
Teza doctorat Diac ARGHIRE Camelia 2017.pdf (6.704Mo)
Date
2017
Auteur
Diac, Camelia
Metadata
Afficher la notice complète
Résumé
Consumatorii şi-au schimbat parţial modul de alegere a alimentelor. Pe lângă criteriul senzorial, care predomină, a apărut alegerea alimentelor după influenţa asupra sănătăţii, după modul cum optimizează performanţele organismului şi reduc sau întârzie riscul de instalare a bolilor [1]. Creşterea interesului pentru alimente ce influenţează benefic starea de sănătate şi de bine se datorează unei mai bune educaţii în domeniul nutriţiei, unei griji mai mari acordate stării de sănătate obţinută prin dietă şi numărului mai mare de persoane cu anumite afecţiuni (boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză, cancer, alergii de diferite tipuri etc.) ce optează şi pentru această cale de tratare dar şi prin creşterea costurilor de asistenţă medicală, creşterea constantă a speranţei de viaţă şi dorinţa persoanelor în vârstă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii [2]. Atingerea acestor deziderate ale consumatorilor este realizată, în principal, de alimentele care aduc beneficii sănătăţii cum sunt produsele de panificaţie cu fibre care au o valoare nutritivă incontestabilă.
URI
https://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22301
Collections
  • Teze de doctorat [221]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV
 

 

Parcourir

Tout DSpaceCommunautés & CollectionsPar date de publicationAuteursTitresSujetsCette collectionPar date de publicationAuteursTitresSujets

Mon compte

Ouvrir une session

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactez-nous | Faire parvenir un commentaire
Theme by 
Atmire NV