Utilizarea derivatelor din drojdii în vederea reformulării unui preparat din carne

View/ Open
Dată
2017Autor
Apostu, Paul Mihai
Abstract
Consumul de carne și de produse din carne trebuie să facă parte dintr-un plan alimentar ce urmărește o nutriție echilibrată. Cu toate acestea, chiar dacă unele preparate din carne (parizer, crenvurști, cârnați polonezi) se bucură de o popularitate ridicată, ele sunt cunoscute ca fiind excedentare în anumiți componenți (sare, grăsimi saturate).
În contextul vieții urbane, în care timpul este resursa cea mai importantă, consumul ridicat de produse alimentare cu conținut mare de sare și grăsimi, pe o perioadă însemnată de timp, poate afecta sănătatea consumatorilor.
Acest fenomen a fost sesizat la nivel mondial și a determinat elaborarea de strategii și
inițiative de reducere a factorilor de risc asociați cu consumul de alimente.
Obezitatea, afecțiunile cardiovasculare, infarctul, diabetul de tip 2 și cancerul sunt cauze
majore ale deceselor ce pot fi prevenite. În timp ce peste un miliard de oameni suferă de
malnutriție, aproximativ același număr suferă de supraponderabilitate, situație care se anticipa a se înrăutăți (OMS; 2006). Prevalența obezității și a supraponderabilității crește într-un mod alarmant iar principala cauză a acestor afecțiuni o constituie nutriția deficitară.
În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a elaborat, în anul 2004, ”Strategia globală privind dieta, activitatea fizică și sănătatea”, ce oferă un plan de acțiune privind controlul și prevenirea bolilor netransmisibile.
Colecții
- Teze de doctorat [221]