Arată înregistrarea sumară a articolului
Cercetări privind folosirea unor extracte și pulberi vegetale ca antioxidante naturale în produse din carne crude și procesate
dc.contributor.author | Boruzi, Andrei Iulian | |
dc.date.accessioned | 2021-02-22T13:34:25Z | |
dc.date.available | 2021-02-22T13:34:25Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/7746 | |
dc.description | Teză de doctorat - Conducător științific: Prof univ.dr. Violeta NOUR | ro_RO |
dc.description.abstract | Deși carnea este un produs alimentar sănătos, având în componență proteine cu valoare biologică ridicată, un conținut ridicat de minerale esențiale și vitamine din grupul B, aceasta este lipsită de antioxidanți. Mai multe studii epidemiologice și experimentale sugerează că un consum ridicat de carne, în special de carne roșie și prelucrată, este asociat cu un risc crescut de cancer colorectal. Se recomandă, prin urmare, diete și produse cu o proporție mai mare de fructe și legume. Mai mult, pentru a prelungi durata de viață și a reduce efectele potențial dăunătoare ale procesării și consumului de carne, sunt necesare strategii inovatoare de conservare atât pentru produsele din carne convenționale, cât și pentru cele ecologice. | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | ro_RO |
dc.subject | proteine | ro_RO |
dc.subject | produse din carne | ro_RO |
dc.subject | industrie alimentară | ro_RO |
dc.subject | pulberi vegetale | ro_RO |
dc.title | Cercetări privind folosirea unor extracte și pulberi vegetale ca antioxidante naturale în produse din carne crude și procesate | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Teze de doctorat [221]
Conține tezele de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați