Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorBlaga, Giorgiana-Valentina
dc.date.accessioned2021-11-04T08:14:05Z
dc.date.available2021-11-04T08:14:05Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/8581
dc.identifier.urihttp://10.11.2.89:8080/cgi-bin/koha/catalogue/detail.pl?biblionumber=49337
dc.descriptionRezumat teză de doctorat - Coordonator științific: Prof univ.dr.ing. Camelia VIZIREANUro_RO
dc.description.abstractEducaţia nutriţională, alături de siguranţa şi securitatea alimentară, sunt priorităţi care garantează viitorul naţiunii. Conștientizarea tot mai mare cu privire la impactul alimentației asupra organismului a condus la schimbarea preferințelor alimentare. Astfel, consumatorii sunt într-o continuuă căutare de produse care aduc numeroase beneficii organismului. Alimentele funcționale sunt opțiuni alimentare excelente deoarece conduc la îmbunătățirea calității vieții (Domínguez Díaz și colab., 2019). În industria alimentară s-au promovat alimente funcționale și s-au dezvoltat produse care conțin o cantitate corespunzătoare de compuși bioactivi, care să reducă în mod semnificativ incidența unor boli (Al-Mamary și colab., 2002). Produsele apicole sunt recunoscute ca fiind resurse nutritive foarte valoroase încă din antichitate. Mierea de albine, polenul, păstura și lăptișorul de matcă, sunt o sursă de nutrienți principali: proteine, zaharuri, acizi grași, săruri minerale și vitamine, acizi organici (Dezmirean și colab., 2011). Mierea de albine este cel mai întâlnit produs apicol și cel mai complex din punct de vedere biologic, în compoziția căruia se găsesc compuși valoroși organismului uman. Mai mult, se prezintă ca un aliment funcțional. Proprietățile nutritive și terapeutice ale mierii de albine ca aliment funcțional sunt oferite de compoziția sa variată. Tot în categoria alimentelor funcționale întâlnim și cerealele germinate. Procesul de germinare îmbunătățește calitatea nutrițională a cerealelor, crește conținutul și disponibilitatea nutrienților esențiali și totodată scade conținutul în antinutrienți (Marton și colab., 2010; Patil și Khan, 2011; Wu și colab., 2013). Mierea de albine, sorizul germinat, fructele deshidrate sunt ingrediente cu valoare nutritivă ridicată, care aduc beneficii pentru sănătatea consumatorilor. Așadar, prin combinarea acestor ingrediente se poate obține un produs alimentar valoros precum batonul. Acesta se prezintă ca cel mai rapid și simplu mod de a asigura doza de nutrienţi necesari organismului, reprezentând o bună alternativă pentru consumatorii care au programul încărcat.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectcercetări biotehnologicero_RO
dc.subjectmiere de hrișcăro_RO
dc.subjectgerminarero_RO
dc.subjectintoleranță la glutenro_RO
dc.subjectaliment functionalro_RO
dc.subjectindustrie alimentarăro_RO
dc.titleCercetări biotehnologice privind utilizarea mierii în industria alimentarăro_RO
dc.title.alternativeBiotehnological research on the use of honey in the food industryro_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [798]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului