Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorStoica, Florina
dc.date.accessioned2023-05-15T10:31:32Z
dc.date.available2023-05-15T10:31:32Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9179
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. ing. Gabriela RÂPEANUro_RO
dc.description.abstractEste de așteptat ca populația globală să crească de la 7,7 miliarde (anul 2019) la 9,7 miliarde în anul 2050, din acest motiv există mai multe preocupări cu privire la utilizarea subproduselor rezultate de la prelucrarea vegetalelor (Chiocchio și colab., 2021). Fără îndoială, aceste premise provoacă trecerea societății către o dezvoltare mai durabilă. În acest scenariu, deșeurile și subprodusele din industriile alimentare și agricole câștigă atenția internațională, din cauza numărului tot mai mare generat în țările dezvoltate și pentru problemele asociate cu poluarea. Pentru gestionarea corectă a acestor subproduse este necesară o schimbare decisivă în sistemul agroalimentar. Economia circulară promite a fi o opțiune eficientă pe termen lung pentru prevenirea, reutilizarea sau recuperarea resurselor naturale și a subproduselor derivate. Scopul este de a reintroduce pe linia de producție subprodusele ca materie primă pentru obținerea de noi produse cu beneficii importante pentru sănătate și valoare adăugată în industrie prin tehnologia durabilă de extragere a componentelor nutritive (Osorio și colab., 2021).ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” din Galațiro_RO
dc.subjectcoji de ceapă roșiero_RO
dc.subjectcompuși biologic activiro_RO
dc.subjectantocianiro_RO
dc.subjectmicroîncapsularero_RO
dc.subjectingrediente naturalero_RO
dc.subjectproduse cu valoarea adăgatăro_RO
dc.titleDezvoltarea unor ingrediente pe bază de compuși biologic activi din cojile de ceapă roșie pentru utilizare în industria alimentarăro_RO
dc.title.alternativeDevelopment of ingredients based on biologically active compounds from red onion skins for use in the food industryro_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [791]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului