Suche
Anzeige der Dokumente 1-5 von 5
Compozite funcționale pe bază de oleoresine și proteine pentru utilizări în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)
Pielița de tomate este obținută ca subprodus în industria de procesare a tomatelor, cu
un flux abundent de deșeuri solide în întreaga lume. O mare cantitate de reziduuri este
direcționată către depozitele de deșeuri sau ...
Soluții tehnologice pentru prelungirea duratei de viață a unor fructe și legume proaspete
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)
Fructele și legumele sunt componente esențiale ale dietei umane și există dovezi considerabile ale beneficiilor pentru sănătate și nutriție asociate cu consumul lor [1,2]. Datorită conținutului lor ridicat de micronutrienți ...
Proiectarea și realizarea unor alimente cu destinație specială
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)
Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), sugarii ar trebui să fie alăptați exclusiv la sân în primele 6 luni de viață pentru a avea o creștere și o dezvoltare fizică și psihomotorie optimă. În întreaga lume, ...
Valorificarea subproduselor rezultate la prelucrarea sfeclei roșii
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)
Legumele conțin o cantitate semnificativă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele,
mineralele, fibrele și compuși fitochimici cu beneficii importante pentru sănătate (Panghal și
colab., 2017). Sfecla roșie este ...
Compozite funcționale alimentare pe bază de coajă de ceapă galbenă, peptide și probiotice
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)
În prezent, piața alimentară pe bază de produse vegetale se extinde, generând o cantitate semnificativă de produse secundare și deșeuri. Îmbunătățirea gestionării deșeurilor este un pas esențial în tranziția către o ...