Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorBolea, Carmen-Alina
dc.date.accessioned2018-05-25T08:08:05Z
dc.date.available2018-05-25T08:08:05Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://arthra.ugal.ro/handle/20.500.14043/22137
dc.descriptionRezumat Teza de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. ing Camelia VIZIREANUro_RO
dc.description.abstractUn aliment funcțional poate fi o componentă sau un macronutrient dacă are efecte specifice fiziologice (de exemplu, carbohidrați sau acizi grași esențiali) sau un micronutrient dacă aportul este în cantitate mai mare față de recomandările zilnice. Acesta poate fi, de asemenea, o componentă alimentară, care, chiar dacă are o anumită valoare nutritivă, nu este esențială (de exemplu, unele oligozaharide) sau nu are nici o valoare nutritivă (de exemplu, microorganisme vii sau substanțe chimice din plante). Într-adevăr, dincolo de valoarea sa nutritivă (cerințe metabolice) și funcția de a oferi plăcere, o dietă ofera consumatorilor componente capabile atât pentru a modula funcțiile organismului, cât și pentru a reduce riscul unor boli.ro_RO
dc.language.isootherro_RO
dc.publisherUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galațiro_RO
dc.subjectproduse alimentarero_RO
dc.subjectanaliza senzorialăro_RO
dc.subjectintoleranță alimentarăro_RO
dc.subjectcompuși biologiciro_RO
dc.subjectantocianiiro_RO
dc.subjectpolifenoliiro_RO
dc.subjectflavonoidelero_RO
dc.subjectactivitatea antioxidantăro_RO
dc.titleCercetări privind obținerea de produse funcționale destinate persoanelor cu intoleranțe alimentarero_RO
dc.title.alternativeResearches on obtaining a functional product for people with food intolerancesro_RO
dc.typeThesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [794]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului