Cercetări privind încapsularea bacteriilor probiotice în fabricarea produselor lactate fermentate
Dată
2009Autor
Cîrîc, Alexandru
Abstract
Lucrarea s-a dorit a fi, încă de la alegerea temei, o noutate în domeniul
produselor probiotice. Dacă până în momentul de faţă, tema probioticelor pare o cale destul de “bătătorită” din punct de vedere tehnologic, prezenta abordare are un caracter interdisciplinar, fiind mai mult decât o lucrare de strictă tehnologie.
Tema produselor probiotice este abordată în prezenta lucrare nu numai din punctul de vedere, de acum rutinat, al studierii și enunţării unor efecte benefice pentru organism, ci și sub aspectul unei noi tehnologii și a unor beneficii pentru sănătate calitativ și cantitativ superioare.
Cercetările întreprinse pe plan mondial au arătat că un consum regulat de
produse lactate acide poate determina o îmbunătăţire generală a stării de sănătate a consumatorului, atât datorită caracteristicilor lor chimice cât, mai ales, datorită
microflorei pe care o “transportă" în tractul digestiv (Costin, 2007).