Căutare după Titlu
Afișează articolele 3534-3553 of 5827
-
Optimizarea cantității de apă pentru irigații folosind un sistem de monitorizare a culturilor agricole
(Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, 2021-07-18) -
OPTIMIZAREA DEZVOLTĂRII CALITĂŢII MOTRICE REZISTENŢA LA ELEVII DIN CICLUL LICEAL
(Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07) -
Optimizarea holistică a procesului de fabricație
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)Obiectivul general al studiilor întreprinse în această teză a fost cercetarea în vederea elaborării unui nou concept referitor la optimizarea procesului de fabricație – optimizarea holistică, precum și a dezvoltării unor ... -
Optimizarea izolării sonore a unei încăperi cu ajutorul rețelelor neuronale
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-23)Un deosebit interes este manifestat în ultimul timp de acustica spațiului închis, respectiv de modul în care sunetele se propagă în spații închise (încăperi). Așa cum rezultă din definiția reverberației, orice spațiu ... -
Optimizarea materialelor pentru industria alimentară
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-23) -
Optimizarea materialelor pentru lagăre prin metode asistate de calculator
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-23) -
Optimizarea materialelor utilizate în frecarea uscată
(Universitatea Dunărea de Jos din Galați, 2020-07-23) -
Optimizarea modelului de business în sectorul producției de sticlă termopan.
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07-21) -
OPTIMIZAREA NIVELULUI DE FORȚĂ ÎN REGIM DE REZISTENȚĂ PRIN METODA LUCRULUI ÎN CIRCUIT LA CICLUL GIMNAZIAL, CLASA a-VIII-a
(Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, 2021-07) -
Optimizarea nutrițională a unor preparate din carne cu valorificarea unor plante bogate în principii active
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)Alimentele au, pe lângă valoare intrinsecă nutritivă, o semnificație socială și economică sub aspectul dezvoltării sănătoase a populațiilor și de protejare a avuției naționale. Dezvoltarea societății umane, prin această ... -
Optimizarea nutriţională a unor preparate din carne cu valorificarea unor plante bogate în principii active
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Alimentele au, pe lângă valoare intrinsecă nutritivă, o semnificație socială și economică sub aspectul dezvoltării sănătoase a populațiilor și de protejare a avuției naționale. Abordarea bazată pe creșterea valorii nutritive ... -
Optimizarea perfomanței creșterii puietului unor specii de sturioni în condițiile unui sistem recirculant de acvacultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Obiectivul principal al tezei de doctorat este acela de optimizare a performanței creșterii unor pui de specii de sturioni în condiţiile unui sistem recirculant de acvacultură, obiectiv realizat prin aditivarea hranei cu ... -
OPTIMIZAREA PREGĂTIRII FIZICE ȘI TEHNICE SPECIFICE HOCHEIȘTILOR ÎNCEPÃTORI
(Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07) -
Optimizarea proceselor de tratare biologică a apelor uzate utilizând modele neuronale
(2023-07-11)Obiectivul principal al acestei lucrări este de a demonstra fiabilitatea utilizării unui model de rețea neuronală în algoritmul de control pentru optimizarea eficienței unei stații de epurare. Pentru a minimiza funcția ... -
Optimizarea procesului de evaluare a antrenorilor de judo
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-09-08) -
Optimizarea procesului de tratament termic pentru aliajul AlZn4,5Mg1
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07) -
OPTIMIZAREA PROPRIETĂȚILOR FITOCHIMICE PENTRU UN PRODUS INOVATIV CU SUC DE CĂTINĂ
(Universitatea Dunarea de Jos Galati, 2020) -
Optimizarea structurii financiare a întreprinderii prin evaluarea costului capitalului
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Alegerea acestei teme a avut ca fundament ideea că fără capital este imposibilă înființarea și funcționarea unei societăți, iar alegerea unei structuri eficiente reprezintă o problemă dificil de abordat. Gradul de dificultate ... -
Optimizarea tehnologiei de obţinere a vinurilor albe prin biotehnologii moderne în podgorii de referinţa (reprezentative) ale României
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2012)Tehnologia de producere a vinurilor albe este cea mai pretentioasa, deoarece prelucrarea strugurilor trebuie să se realizeze într-un interval cât mai scurt de timp pentru a se evita contactul mustului cu aerul şi cu unele ...