Căutare după Titlu
Afișează articolele 772-791 of 5827
-
Cercetări biotehnologice privind obținerea și caracterizarea filmelor funcționale bioedibile
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)Acest capitol include studiul privind caracterizarea materiilor prime și materialelor de bază folosite pentru obținerea filmelor mono-strat urmând a se stabili și o relație între principalii hidrocoloizi pentru a îmbunătăți ... -
Cercetări biotehnologice privind utilizarea mierii în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Educaţia nutriţională, alături de siguranţa şi securitatea alimentară, sunt priorităţi care garantează viitorul naţiunii. Conștientizarea tot mai mare cu privire la impactul alimentației asupra organismului a condus la ... -
Cercetări comparative între instalațiile frigorifice, pompele și transformatoarele de căldură cu absorbție și elaborarea unor criterii de optimizare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)În marea majoritate a țărilor, ponderea cea mai însemnată în balanța energetică o deține energia termică. Date statistice arată că în ultima perioadă de timp numai cca 20% din energia primara consumată la nivel mondial a ... -
Cercetări comparative privind durata de utilizare a plăcilor ceramice de la sertarul oalei de turnare
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07) -
Cercetări cu privire la dinamica maturării brânzeturilor cu pastă filată fabricate din lapte de bivoliță
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)Datele prezentate în această lucrare au la bază studiile din cadrul tezei dar și cercetările efectuate de autor de a lungul anilor în vederea introducerii în fabricație la S.C. NAPOLACT S.A. Cluj a sortimentelor cunoscute ... -
Cercetări cu privire la influența maturizării făinii asupra calității făinii, reologiei aluatului și calității pâinii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Nivelul științific actual cu privire la maturizarea făinii se apreciază că în timpul depozitării are loc procesul de maturizare a făinurilor ca urmare a ansamblului de procese care au loc în făină cu referire la variația ... -
Cercetări cu privire la influenţa maturizării făinii asupra calitaţii făinii, reologiei aluatului şi calităţii păinii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2016)Maturizarea naturală a făinii de grâu proaspăt măcinată preocupă de mulți ani specialiștii din domeniul panificației, deși sunt cunoscute aspectele procesului, există încă factori care necesită noi elucidări, mai importanți ... -
Cercetări cu privire la influenţa modificării oţelurilor asupra macrostructurii lingourilor şi semifabricatelor deformate plastic
(Universitatea 'Dunărea de Jos' Galaţi, 2007) -
Cercetări experimentale privind predispoziția la fisurare în cordonul de sudură la oțelurile microaliate destinate industriei petroliere
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07) -
Cercetări experimentale privind sudarea electrică manuală cu electrozi înveliţi pe suport ceramic rotund în poziţia dificilă PC a oțelului S355N
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, 2020-09)În această lucrare se prezintă Cercetările experimentale privind sudarea electrică manuală cu electrozi înveliți în poziţia dificilă PC. În prima parte a lucrării este prezentat stadiul inițal al cercetărilor privind sudarea ... -
Cercetări experimentale privind sudarea WIG a țevilor din oțeluri austenitice rezistente la coroziune
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-09)În această lucrare se prezintă un studiu comparativ privind Cercetările experimentale privind sudarea WIG a țevilor din oțeluri inoxidabile austenitice rezistente la coroziune. Scopul lucrării este de a prezenta sudabilitatea ... -
Cercetări imunologice la speciile de peşti de cultură din România
(Universitatea "Dunărea de Jos' Galaţi, 2007) -
Cercetări industriale privind îmbunătătirea tehnologiei de laminare a oțelurilor slab aliate cu conținut de carbon mai mic de 0.2%
(Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galați, 2016)Cercetarea experimentală analizează îmbunătățirile proprietăților mecanice ale rezistenței și tenacitatății oțelului special aliat P460NL2 cu o compoziție chimică optimizată, în comparație cu compoziția chimică actuală în ... -
Cercetări industriale privind îmbunătățirea tehnologia de laminare a oțelurilor slab aliate cu conținut de carbon mai mic de 0,2%"
(Universitatea "Dunarea de Jos" din Galați, 2016)La începutul anului 2009 am fost implicat într-unul din cele mai importante proiecte de la acel moment dat pentru ArcelorMittal Galați - automatizarea procesului de laminare din cadrul Laminorului de Tabla Groasă nr. 2. ... -
Cercetări preliminare pentru producerea brânzeturilor organice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2008)Obiectivul central al tezei de doctorat îl constituie analiza posibilităţilor producţiei brânzeturilor organice din lapte de vacă provenit de la ferme şi producători individuali din judetui Harghita, care sunt în proces ... -
Cercetări privind activitatea drojdiei în aluat : aspecte tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ... -
Cercetări privind alevinajul speciei Huso huso (Linne, 1758) în condiţiile unui sistem recirculant
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)În această teză de doctorat sunt prezentate unele aspecte teoretice şi practice legate de creşterea în sisteme intensive a sturionilor anadromi din sectorul Dunării inferioare. Experimentele au vizat, în primul rând, ... -
Cercetări privind ameliorarea proprietăților și creșterea fiabilității unor oțeluri folosite în construcția utilajelor utilajelor metalurgice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2005)Tratamentele termochimice sunt deosebite prin caracteristicile pe care le imprimă straturilor superficiale ale pieselor (duritate, rezistența la uzura și la coroziune). O serie de proprietăți interne ( ale materialului de ... -
Cercetări privind biosinteza exopolizaharidelor în produsele lactate fermentate
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Luând în considerare rolul deosebit al EPZ (exopolizaharide) asupra calităţilor senzoriale şi biologice ale produselor lactate fermentate în prezenta lucrare, am studiat activitatea unor tulpini de bacterii lactice folosite ... -
Cercetări privind calitatea apei din Dunăre în aval de municipiul Galați
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2020-07)