Căutare după Titlu
Afișează articolele 2942-2961 of 2993
-
Utilizarea fosfolipazelor în panificaţie aspecte biochimice şi tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2008)De circa un secol, ingrediente, cum ar fi malţul, făina de soia sau preparatele enzimatice de origine microbiană, sunt substanţe de adaos care aduc un aport de enzime în făină sau în aluat. Prin urmare, rolul enzimelor în ... -
Utilizarea realității virtuale în tratarea sindromului de impingement subacromial
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Într-o lume aflată în continuă evoluție tehnologică, realitatea virtuală (RV) a devenit un concept fascinant și omniprezent în societate. Această tehnologie, care permite crearea unei lumi holografice artificiale, a ... -
Utilizarea resurselor Internet in activitatea de cercetare
(15/05/2012) -
Utilizarea reţelelor neuronale în diagnoza defectelor pentru procese dinamice neliniare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Această teză de doctorat investighează proiectarea, de reţele neuronale multistrat de ordin inalt statice şi dinamice cu o structură, ajustabilă, ce pot fi folosite într-o schemă de. diagnoză, ce permite detecţia robustă ... -
Utilizarea tehnicii spectroscopiei optice de absorbție diferențială în cuantificarea poluării atmosferice cu dioxid de azot
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)Atmosfera terestră reprezintă stratul planetar cu un rol foarte important în menținerea vieții și a echilibrului învelișului geografic. Învelișul atmosferic al planetei este compus din N2 (78%), O2 (21%), Ar (1%) și din ... -
Utilizarea tehnicii spectroscopiei optice de absorție diferențială în cuantificarea poluării atmosferice cu dioxid de azot
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2018)Atmosfera terestră reprezintă stratul planetar cu un rol foarte important în menținerea vieții și a echilibrului învelișului geografic. Învelișul atmosferic al planetei este compus din N2 (78%), O2 (21%), Ar (1%) și din ... -
Utilization of Starter Cultures in Fermented meat Products
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Meat and meat products are the result of the need to preserve meat, and the science of producing dry fermeted sausages is known from ancient times. Preservation by reducing water activity, combined with the pH drop may ... -
Vague Criteria Relational Database Queries
("Dunarea de Jos" University of Galati, 2003)The most accessible interfaces querying relational database should allow vague terms included in selection criteria. The gradual property stands for the simplest vague selection criterion, but more categories of vague ... -
Valenţele leadership-ului ca factori de competitivitate în economia globalizată
(2013)În literatura de specialitate s-a analizat foarte mult acest aspect, şi se continuă a se pune întrebarea dacă este posibil a fi identificat cel mai „bun drum” sau cea mai bună cale pentru a conduce, însă părerile sunt ... -
Valorificarea biotehnologică a mierii de albine
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)Prelucrarea prin procedee fermentative a mierii de albine este o activitate dezvoltată pe plan european și mondial ce are în vedere producerea hidromelului (prin fermentarea alcoolică a glucidelor din mierea de albine) și ... -
Valorificarea materialelor din deșeurile de telefoane mobile
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2017)În construcția unui telefon mobil sunt utilizate cantități însemnate de materiale nemetalice: sticlă și materiale ceramice, materiale plastice, alte materiale organice [1, 2]. Cea mai mare parte a materialelor nemetalice ... -
Valorificarea subproduselor rezultate la prelucrarea sfeclei roșii
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Legumele conțin o cantitate semnificativă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele, fibrele și compuși fitochimici cu beneficii importante pentru sănătate (Panghal și colab., 2017). Sfecla roșie este ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din cătină prin dezvoltarea unor produse alimentare cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Noțiunea de „alimente funcționale” își are originea în Japonia anilor 80 ai secolului trecut și a fost practicată în multe țâri din Asia în efortul de a îmbunătăți sănătatea generală a populației. În anul 1991 a apărut ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din subprodusele rezultate de la prelucrarea strugurilor roșii și obținerea unor ingrediente cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Alimentația și selecția alimentelor pentru un stil de viață sănătos, reprezintă principalele preocupări ale societății umane din cele mai vechi timpuri. O nutriție corectă și adecvată este crucială pentru sănătate, în ... -
Values of the Solutal Marangoni Number in Very Dilute Fe-C-O Solutions at 1873K
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2007)Low carbon, aluminum killed steels are well represented by the adequate part of the Fe-C-O system, where are available useful experimental data, regarding the surface tension and viscosity. The reference dynamic ... -
Vaporisation of the Metallic Bath Component During Refining in Oxygen Converter
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)The paper presents a series of researches regarding the vaporization of the component elements of the metallic bath and slag during refining in LD converter. Also, the main factors which influence the vaporization process ... -
VAR Methodology in Assessment of the Financial Stability
(“Dunarea de Jos” University of Galati, 2015)Projecting a new operational framework designed to ensure the implementation of macroprudential policy in order to ensure financial stability, it should start from developing the capacity of identifying and measuring the ... -
Variation of Mechanical Characteristics for Thin Wall Tubes Processed in Ultrasonic Field
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2009)The paper presents the variation of mechanical characteristics of resistance and plasticity for thin wall tubes made of stainless steel 10TiNiCr180, processed in ultrasonic field. Decrease of mechanical characteristics ... -
Vector Space Model for Document Representation in Information Retrieval
("Dunarea de Jos" University of Galati, 2007)This paper presents the basics of information retrieval: the vector space model for document representation with Boolean and term weighted models, ranking methods based on the cosine factor and evaluation measures: recall, ... -
Vegetal Oils as Lubricating Materials
(Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, 2008)The success of vegetal oils is related to their biodegradability and reduced toxicity but a wide use is limited by their insufficient stability in time. Biodegradable oils have ecological advantages, being comparable or ...