Căutare după Subiect "industria alimentară"
Afișează articolele 1-6 of 6
-
Cercetări privind investigarea cazurilor speciale de transfer de căldură în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)Obiectivul principal al tezei este acela de a contribui la eficientizarea energetică a procesului de rafinare a uleiurilor alimentare, prin investigarea transferului termic în schimbătoarele de căldură cu plăci și granituri, ... -
Cercetări privind obţinerea produselor din carne dietetice cu un conţinut redus de grăsimi
(2015)În ultimii ani, a fost acordată o mare atenţie pentru obţinerea de produse din carne, cu caracteristici de calitate corespunzătoare unui regim alimentar sănătos, în scopul de a reduce riscul de boli, în special boli ... -
Cercetări privind utilizarea unor metode moderne de dezinfecţie
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Această teză de doctorat, cu originea în preocupările mai vechi ale Lucrării de Disertaţie "Studiu privind ataşamentul fungilor la suprafeţe metalice de oţel inoxidabil " prezentată în anul 2008, continuă cercetările ... -
Folosirea aditivilor biochimici pentru îmbunătățirea calității pâinii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)Dintotdeauna, pâinea a fost considerată mai mult decât un aliment, în toate culturile lumii ea fiind omagiată ca un dar oferit de Divinitatea omenirii (conform unui vechi mit grecesc, zeul Pan a fost acela care a adus ... -
Studiu privind formarea şi îndepărtarea biofilmelor de pe suprafeţele din industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2008)Studiul biofilmelor pe plan naţional cuprinde în special domeniul medical. Recunoaglerea semnificaţiei ecologice, biotehnologice, medicale si teoretice a fenomenelor de aderenţă şi agregare microbiană a determinat în ultimul ... -
Studiul bacteriilor produse de bacteriile lactice din genul Lactococcus lactis în scopul utilizării acestora în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Bacteriile lactice sunt, în general capabile să sintetizeze o serie de compuşi care prezintă o importanţă deosebită in industria alimentară. Printre cei mai intens studiaţi compusi se numără bacteriocinele. În ultimele ...