Arată înregistrarea sumară a articolului

dc.contributor.authorNedelcu (Paraschiv), Cristina
dc.date.accessioned2024-11-20T13:23:32Z
dc.date.available2024-11-20T13:23:32Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://arthra.ugal.ro/handle/123456789/10011
dc.descriptionRezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. Mirela PRAISLERro_RO
dc.description.abstractBiodisponibilitatea este definită ca fracțiunea unei substanțe care este absorbită în mod eficient din tractul gastrointestinal și intră în circulația sângelui [1,2]. Mai multe organizații mondiale de prestigiu, precum organizația Mondială a Sănătății (OMS), Organizația Food and Drug Administration (FDA) și Amercain Pharmaceutical Association (APA), au oferit definiții pentru acest concept des întâlnit în farmacologie, nutriție, toxicologie, deoarece determină cât de eficient un nutrient sau un medicament își poate exercita efectele în organism. Pe măsură ce nivelurile de poluare cresc, oamenii devin mai susceptibili la îmbolnăvire, de aceea este necesară evaluarea și optimizarea biodisponibilității atât a medicamentelor cât și a nutrienților, acestea fiind cruciale pentru eficacitatea terapiei medicamentoase și pentru asigurarea unei nutriții adecvate.ro_RO
dc.language.isoro_ROro_RO
dc.publisherUniversitatea „Dunărea de Jos” din Galațiro_RO
dc.subjectsubstanțe biodisponibilero_RO
dc.subjectmetode de automatizarero_RO
dc.subjectspectroscopia în infraroșuro_RO
dc.subjectflavonoidero_RO
dc.subjectcanabinoidero_RO
dc.titleMetode de automatizare a caracterizării si detecției unor substanțe biodisponibilero_RO
dc.title.alternativeAutomation methods for the characterization and detection of bioavailable substancesro_RO
dc.typePhD Thesisro_RO


Fișiere la acest articol

Thumbnail
Thumbnail

Acest articol apare în următoarele colecții(s)

  • Rezumate teze de doctorat [833]
    Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Arată înregistrarea sumară a articolului