Energia eoliană și construcția palelor la turbinele de vânt
Dată
2020-09Autor
Adrian, Nicodim
Abstract
Prima parte a proiectului de diplomă reprezintă o sinteză a consumului global de energie, metode de producție a acesteia, fie convențional sau neconvențional, și motivul necesității surselor alternative.
Proiectul continuă cu o serie de explicații , benefici și dezavantaje ale energiei eoliene , energie care în ultimii ani a cunoscut încet o dezvoltare globală, țările considerând această alternativă pentru sistemele deja existente și care s-au dovedit insuficiente și poluante.
După aceea, am făcut o sinteză a construcției și a funcționării sistemelor turbinelor eoliene. În această parte am folosit exemple de modele de turbine eoliene funcționale din întreaga lume iar după am explicat funcționalitatea părților
componente ale unei turbine eoliene și cum comunică între acestea.
În următorul capitol, am rezumat și am explicat o simulare pe care am realizat-o în programul QBlade a unui profil de pală experimental. Rezultatele care au reieșit din acea simulare au demonstrat ineficacitatea profilului dacă este supus în
anumite condiții minim necesare pentru o pală.
În final, am făcut un rezumat legat de eficacitatea estimată a puterii vântului în România pe perioada următorilor ani pentru a stabili potența acestei surse de energie în această regiune și, din fericire, România are unul din cel mai ridicat potențial din Europa.