dc.contributor.author | Stoica, Florina | |
dc.date.accessioned | 2023-05-15T10:31:32Z | |
dc.date.available | 2023-05-15T10:31:32Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9179 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof. univ. dr. ing. Gabriela RÂPEANU | ro_RO |
dc.description.abstract | Este de așteptat ca populația globală să crească de la 7,7 miliarde (anul 2019) la 9,7 miliarde în anul 2050, din acest motiv există mai multe preocupări cu privire la utilizarea subproduselor rezultate de la prelucrarea vegetalelor (Chiocchio și colab., 2021). Fără îndoială, aceste premise provoacă trecerea societății către o dezvoltare mai durabilă. În acest scenariu, deșeurile și subprodusele din industriile alimentare și agricole câștigă atenția internațională, din cauza numărului tot mai mare generat în țările dezvoltate și pentru problemele asociate cu poluarea. Pentru gestionarea corectă a acestor subproduse este necesară o schimbare decisivă în sistemul agroalimentar. Economia circulară promite a fi o opțiune eficientă pe termen lung pentru prevenirea, reutilizarea sau recuperarea resurselor naturale și a subproduselor derivate. Scopul este de a reintroduce pe linia de producție subprodusele ca materie primă pentru obținerea de noi produse cu beneficii importante pentru sănătate și valoare adăugată în industrie prin tehnologia durabilă de extragere a componentelor nutritive (Osorio și colab., 2021). | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați | ro_RO |
dc.subject | coji de ceapă roșie | ro_RO |
dc.subject | compuși biologic activi | ro_RO |
dc.subject | antociani | ro_RO |
dc.subject | microîncapsulare | ro_RO |
dc.subject | ingrediente naturale | ro_RO |
dc.subject | produse cu valoarea adăgată | ro_RO |
dc.title | Dezvoltarea unor ingrediente pe bază de compuși biologic activi din cojile de ceapă roșie pentru utilizare în industria alimentară | ro_RO |
dc.title.alternative | Development of ingredients based on biologically active compounds from red onion skins for use in the food industry | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |