Transformarea energiei valurilor în energie electrică
Dată
2020-09Autor
Ionuț-Marius, Bardaş
Abstract
Curentul electric reprezintă un element fundamental în viața omului modern, întreținând infrastructuri întregi și sporind confortul vieții. El constituie o măsură a cantității de sarcină electrică deplasată pe unitatea de timp, mai exact prin fluxul de electroni printr-un element conductor, cum ar fi un fir metalic.
Prin această lucrare de disertaţie am dorit să evidenţiez nişte avantaje pe care le oferă utilizarea resurselor regenerabile în obţinerea energiei electrice.
În primul capitol am prezentat partea teoretică privind istoria energiei şi utilizarea ei precum şi importanţa energiei în dezvoltarea umană. De asemenea, am precizat nişte scheme care prezintă câteva metode de obţinere a energiei prin utilizarea resurselor regenerabile.
În capitolul -II- am pus accent pe producerea energiei electrice prin metode hidraulice. Am prezentat anumite variante de obţinere a energiei prin utilizarea valurilor şi am dezvoltat planul teoretic prin care se produce energia electrică prin aceste mecanisme.
În capitolul al -III- lea am prezentat o modelare 3D în care am realizat un plutitor ca punct de absorţie a energiei pentru un model asemănător cu prototipul celor de la WaveStar conceput de către Niels şi Keld Hansen în anul 2000. În urma proiectării, am impus nişte condiţii prin acţiunea valurilor şi am determinat anumite efecte ce au dus la producerea energiei.
Lucrarea se încheie cu o serie de concluzii privind importanța pe care trebuie să o dăm exploatării cât mai profitabile a energiei regenerabile pentru a asigura un viitor cât mai încurajator privind dezvoltarea.