Studiu privind tehnologia de tăiere cu plasmă proiectarea unor tehnologii de fabricare prin deformare plastică și prelucrare mecanică
Dată
2023-07Autor
Colibă, Răzvan
Abstract
Lucrarea de diplomă intitulată STUDIU PRIVIND TEHNOLOGIA DE TĂIERE CU PLASMA. PROIECTAREA UNOR TEHNOLOGII DE FABRICARE PRIN DEFORMARE PLASTICĂ ȘI PRELUCRARE MECANICĂ este structurată în 4 capitole şi bibliografie.
In primul capitol, intitulat ”STUDIU PRIVIND TEHNOLOGIA DE TĂIERE CU PLASMĂ”, este prezentat echipamentul de tăiere cu jet plasmatic, parametrii de funcționare și softul de comandă al echipamentului CNC.
In al doilea capitol, intitulat ”PROIECTAREA TEHNOLOGIEI DE FABRICARE PRIN DEFORMARE PLASTICĂ LA RECE A REPERULUI CAPAC”, este prezentată importanța tehnologiei de prelucrare prin deformare plastică la rece, această tehnologie permițând realizarea unei game largi de produse cu caracteristici ridicate în condițiile unui consum redus de material. Adordează aspecte importante, începând cu stabilirea materialului, dimensionarea reperului, posibilități de creștere a eficienței, proiectarea matrițelor/ștanțelor necesare și calculul forțelor tehnologice.
In al treilea capitol, intitulat ”PROIECTAREA TEHNOLOGIEI DE FABRICARE PRIN AȘCHIERE A REPERULUI POANSON”, sunt prezentate aspecte importante legate de desfășurarea procesului de așchiere pentru realizarea reperului dorit, este necesară analiza constructiv-funcțională a semifabricatului, alegerea materialului, adoptarea mașinilor-unelte, a
sculelor, a dispozitivelor, calcularea regimului de așchiere, a adaosului de prelucrare, norma de timp și întocmirea unui plan de operații.
In al patrulea capitol, intitulat ”MANAGEMENT ȘI EFICIENȚA ECONOMICĂ” sunt prezentate ciclurile de reparație a mașinilor-unelte, determinarea fondurilor de timp, productivitatea anuală pe fiecare mașină, tipul de producție, amplasarea utilajelor în atelierul de prelucrări mecanice și costul de producție.
Lucrarea conţine 50 de titluri bibliografice şi resurse internet.