Căutare Rezumate teze de doctorat după Titlu
Afișează articolele 71-90 of 798
-
Cercetări aplicative asupra proprietăţilor tehnologice ale aluaturilor congelate şi ale pâinii precoapte din făina de grâu
(Universitatea"Dunărea de Jos" Galaţi, 2007)Odată cu apariţia industriei de panificaţie şi patiserie, problema primordială de soluţionat a fost aceea de a păstra în stare proaspătă aceste produse, în aşa fel încăt să se poată fabrica un stoc considerabil fără ... -
Cercetări asupra autenticităţii şi naturaleţei vinurilor obţinute în podgoriile Moldovei
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)În contextul actual al tendinţelor moderne ale cercetărilor privind calitatea, funcţionalitatea şi inocuitatea produselor alimentare teza de doctorat "Cercetări asupra autentificării şi naturaleţei vinurilor obţinute în ... -
Cercetări asupra biodiversităţii ihtiofaunei din Delta Dunării pentru exploatarea durabilă a resurselor piscicole
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2009)Cu toate intervenţiile antropice efectuate în trecut, după 1989 s-a constatat că teritoriul deltaic încă prezervă o diversitate impresionantă de habitate şi specii caracteristice zonelor umede, într-un spaţiu relativ ... -
Cercetări asupra îmbinărilor lipite în puncte
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010) -
Cercetări asupra mecanismelor degradării prin tribocoroziune a unor aliaje pe bază de Ti și de Co utilizate în aplicații biomedicale și tehnice.
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)Ținând cont de amploarea aplicațiilor în care aliajele amintite mai sus funcționează în condițiile unor cupluri de materiale cu mișcări relative și în medii chimic active (biologice sau medii tehnice de funcționare) în ... -
Cercetări asupra tribologiei și eficacității etanșărilor fără contact
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)Funcționarea numeroaselor tipuri de etanșări mobile cu contact, ca sisteme mecanice, de la cele mai simple până la cele mai complexe, presupune existența contactelor reciproce, a mișcărilor relative sau a unor interacțiuni ... -
Cercetări biotehnologice de obținere a unui produs sinbiotic cu rol funcțional destinat alimentației copiilor
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)Alimentele funcționale sunt intens studiate și promovate de diverse organisme din domeniul alimentației și nutriției. Ele sunt alimente care în forma ințială, fortificată, îmbogățită sau îmbunătățită oferă beneficii asupra ... -
Cercetări biotehnologice de obţinere a bioetanolului din deşeuri lignocelulozice agroindustriale
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)În contextul actual al tendinţelor cercetărilor privind conversia materialelor lignocelulozice reziduale în produse industriale cu valoare economică, teza de doctorat intitulată: ’’Cercetări biotehnologice de obţinere a ... -
Cercetări biotehnologice de obţinere a unui aliment funcţional pe bază de pseudocereale
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)Obiectivul acestui studiu îl reprezintă realizarea, prin procesul de germinare și optimizare a fermentației, a unui aliment funcțional pe bază de pseudocereale, și anume hrișca, cu potențiale efecte benefice în dislipidemie, ... -
Cercetări biotehnologice privind obținerea și caracterizarea filmelor funcționale bioedibile
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)Acest capitol include studiul privind caracterizarea materiilor prime și materialelor de bază folosite pentru obținerea filmelor mono-strat urmând a se stabili și o relație între principalii hidrocoloizi pentru a îmbunătăți ... -
Cercetări biotehnologice privind utilizarea mierii în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2021)Educaţia nutriţională, alături de siguranţa şi securitatea alimentară, sunt priorităţi care garantează viitorul naţiunii. Conștientizarea tot mai mare cu privire la impactul alimentației asupra organismului a condus la ... -
Cercetări comparative între instalațiile frigorifice, pompele și transformatoarele de căldură cu absorbție și elaborarea unor criterii de optimizare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)În marea majoritate a țărilor, ponderea cea mai însemnată în balanța energetică o deține energia termică. Date statistice arată că în ultima perioadă de timp numai cca 20% din energia primara consumată la nivel mondial a ... -
Cercetări cu privire la dinamica maturării brânzeturilor cu pastă filată fabricate din lapte de bivoliță
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)Datele prezentate în această lucrare au la bază studiile din cadrul tezei dar și cercetările efectuate de autor de a lungul anilor în vederea introducerii în fabricație la S.C. NAPOLACT S.A. Cluj a sortimentelor cunoscute ... -
Cercetări cu privire la influența maturizării făinii asupra calității făinii, reologiei aluatului și calității pâinii
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2016)Nivelul științific actual cu privire la maturizarea făinii se apreciază că în timpul depozitării are loc procesul de maturizare a făinurilor ca urmare a ansamblului de procese care au loc în făină cu referire la variația ... -
Cercetări cu privire la influenţa modificării oţelurilor asupra macrostructurii lingourilor şi semifabricatelor deformate plastic
(Universitatea 'Dunărea de Jos' Galaţi, 2007) -
Cercetări imunologice la speciile de peşti de cultură din România
(Universitatea "Dunărea de Jos' Galaţi, 2007) -
Cercetări industriale privind îmbunătătirea tehnologiei de laminare a oțelurilor slab aliate cu conținut de carbon mai mic de 0.2%
(Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galați, 2016)Cercetarea experimentală analizează îmbunătățirile proprietăților mecanice ale rezistenței și tenacitatății oțelului special aliat P460NL2 cu o compoziție chimică optimizată, în comparație cu compoziția chimică actuală în ... -
Cercetări preliminare pentru producerea brânzeturilor organice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2008)Obiectivul central al tezei de doctorat îl constituie analiza posibilităţilor producţiei brânzeturilor organice din lapte de vacă provenit de la ferme şi producători individuali din judetui Harghita, care sunt în proces ... -
Cercetări privind activitatea drojdiei în aluat : aspecte tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ... -
Cercetări privind alevinajul speciei Huso huso (Linne, 1758) în condiţiile unui sistem recirculant
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)În această teză de doctorat sunt prezentate unele aspecte teoretice şi practice legate de creşterea în sisteme intensive a sturionilor anadromi din sectorul Dunării inferioare. Experimentele au vizat, în primul rând, ...