Căutare Rezumate teze de doctorat după Titlu
Afișează articolele 781-798 of 798
-
Un model de management performant al asigurărilor sociale de sănătate din România
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Managementul administraţiei sistemului de sănatate românesc a suferit importante schimbări odată cu afirmarea pluripartismului, impactul schimbărilor politice fiind considerabil asupra organizării şi modului de acţiune, ... -
Universul simbolic al spaţiului în textele lui Vasile Lovinescu
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Orice apropiere de creaţia lui Vasile Lovinescu poate fi considerată o reală provocare adresată lectorului modern, căruia i se oferă şansa de a re-cladi prin simbol universul cultural romqnesc, intersectând şi conciliind ... -
Utilizarea algelor marine pentru îndepărtarea poluanților din ape reziduale industriale
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Încă din cele mai vechi timpuri, societatea s-a regăsit într-o continuă și susținută dezvoltare însă nu întotdeauna activitățile pe care omul le-a desfășurat au fost în concordanță cu principiile de protecție a mediului ... -
Utilizarea derivatelor din drojdii în vederea reformulării unui preparat din carne
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2017)Obiectivul major al tezei de doctorat este de a studia perspectiva reformulării unui produs din carne, realizat dintr-o pastă fină, în sensul diminuării conținutului de sare și polifosfați, menținând funcționalitatea ... -
Utilizarea fenoloxidazelor sintetizate de streptomicete selecționate în procese de bioconversie a compușilor xenobiotici
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2013)Teza de doctorat intitulată ”Utilizarea fenoloxidazelor sintetizate de streptomicete selecționate în procese de bioconversie a compușilor xenobiotici” a vizat izolarea de noi tulpini de bacterii filamentoase din genul ... -
Utilizarea fosfolipazelor în panificaţie aspecte biochimice şi tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2008)De circa un secol, ingrediente, cum ar fi malţul, făina de soia sau preparatele enzimatice de origine microbiană, sunt substanţe de adaos care aduc un aport de enzime în făină sau în aluat. Prin urmare, rolul enzimelor în ... -
Utilizarea realității virtuale în tratarea sindromului de impingement subacromial
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Într-o lume aflată în continuă evoluție tehnologică, realitatea virtuală (RV) a devenit un concept fascinant și omniprezent în societate. Această tehnologie, care permite crearea unei lumi holografice artificiale, a ... -
Utilizarea reţelelor neuronale în diagnoza defectelor pentru procese dinamice neliniare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)Această teză de doctorat investighează proiectarea, de reţele neuronale multistrat de ordin inalt statice şi dinamice cu o structură, ajustabilă, ce pot fi folosite într-o schemă de. diagnoză, ce permite detecţia robustă ... -
Utilizarea tehnicii spectroscopiei optice de absorție diferențială în cuantificarea poluării atmosferice cu dioxid de azot
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2018)Atmosfera terestră reprezintă stratul planetar cu un rol foarte important în menținerea vieții și a echilibrului învelișului geografic. Învelișul atmosferic al planetei este compus din N2 (78%), O2 (21%), Ar (1%) și din ... -
Utilization of Starter Cultures in Fermented meat Products
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2011)Meat and meat products are the result of the need to preserve meat, and the science of producing dry fermeted sausages is known from ancient times. Preservation by reducing water activity, combined with the pH drop may ... -
Valenţele leadership-ului ca factori de competitivitate în economia globalizată
(2013)În literatura de specialitate s-a analizat foarte mult acest aspect, şi se continuă a se pune întrebarea dacă este posibil a fi identificat cel mai „bun drum” sau cea mai bună cale pentru a conduce, însă părerile sunt ... -
Valorificarea biotehnologică a mierii de albine
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)Prelucrarea prin procedee fermentative a mierii de albine este o activitate dezvoltată pe plan european și mondial ce are în vedere producerea hidromelului (prin fermentarea alcoolică a glucidelor din mierea de albine) și ... -
Valorificarea subproduselor rezultate la prelucrarea sfeclei roșii
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Legumele conțin o cantitate semnificativă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele, fibrele și compuși fitochimici cu beneficii importante pentru sănătate (Panghal și colab., 2017). Sfecla roșie este ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din cătină prin dezvoltarea unor produse alimentare cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Noțiunea de „alimente funcționale” își are originea în Japonia anilor 80 ai secolului trecut și a fost practicată în multe țâri din Asia în efortul de a îmbunătăți sănătatea generală a populației. În anul 1991 a apărut ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din subprodusele rezultate de la prelucrarea strugurilor roșii și obținerea unor ingrediente cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Alimentația și selecția alimentelor pentru un stil de viață sănătos, reprezintă principalele preocupări ale societății umane din cele mai vechi timpuri. O nutriție corectă și adecvată este crucială pentru sănătate, în ... -
Virgil Tănase : studiu monografic
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010) -
Virginia Woolf's Text as Intertext. From 1941 to the Present Day (Textul Virginiei Woolf ca Intertext din 1941 până în prezent)
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galati, 2015)Lucrarea Virginia Woolf’s Text as Intertext. From 1941 to the Present Day („Textul Virginiei Woolf ca intertext. Din 1941 până în 1941”) este formulată pe fondul unui context (post)postmodern guvernat de o tendință vizibilă ... -
Zvon, ştire presă în literatura română. De la Caragiale la Preda
(Universitatea "Dunarea de Jos" din Galaţi, 2011)Studiul pe care ni-l propunem, intitulat Zvon, ştire, presă în literatura română. De la Caragiale la Preda, este, în fapt, unrezultat al aşa-numitei "seductii sociale" pe care factorul mass-media o declanşează. Dacă printre ...