Căutare Rezumate teze de doctorat după Subiect "compuși biologic activi"
Afișează articolele 1-4 of 4
-
Dezvoltarea unor ingrediente pe bază de compuși biologic activi din cojile de ceapă roșie pentru utilizare în industria alimentară
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Este de așteptat ca populația globală să crească de la 7,7 miliarde (anul 2019) la 9,7 miliarde în anul 2050, din acest motiv există mai multe preocupări cu privire la utilizarea subproduselor rezultate de la prelucrarea ... -
Proiectarea și realizarea unor alimente cu destinație specială
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), sugarii ar trebui să fie alăptați exclusiv la sân în primele 6 luni de viață pentru a avea o creștere și o dezvoltare fizică și psihomotorie optimă. În întreaga lume, ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din cătină prin dezvoltarea unor produse alimentare cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Noțiunea de „alimente funcționale” își are originea în Japonia anilor 80 ai secolului trecut și a fost practicată în multe țâri din Asia în efortul de a îmbunătăți sănătatea generală a populației. În anul 1991 a apărut ... -
Valorificarea unor compuși biologic activi din subprodusele rezultate de la prelucrarea strugurilor roșii și obținerea unor ingrediente cu valoare adăugată
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)Alimentația și selecția alimentelor pentru un stil de viață sănătos, reprezintă principalele preocupări ale societății umane din cele mai vechi timpuri. O nutriție corectă și adecvată este crucială pentru sănătate, în ...