Caută
Afișează articolele 1-7 of 7
Caracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)
Accentul deosebit pe creșterea funcționalității a înregistrat un viraj semnificativ în conceperea produselor alimentare, de la furnizarea nutrienților esențiali pentru susținerea vieții și creșterii la prevenirea sau chiar ...
Compozite funcționale pe bază de extracte de cătină (Hippophae rhamnoides) cu obținerea unor produse alimentare cu valoare adăugată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)
Compușii bioactivi prezintă un interes major pentru cercetători și pentru industria alimentară, deoarece acești compuși prezintă foarte multe efecte benefice pentru sănătate. Numeroase studii au evidențiat că un consum ...
Comportamentul cinetic în timpul procesării al antocianilor din fructe în sisteme model și alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)
Cunoașterea compoziției chimice și a proprietăților antioxidante ale fructelor prezintă în prezent un interes crescut atât din punctul de vedere al cercetării experimentale, cât și pentru promovarea principiilor alimentației ...
Dezvoltarea unor noi metode electroanalitice pentru determinarea compușilor bioactivi cu proprietăți antioxidante
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)
În ultimii ani, utilizarea antioxidanților a crescut considerabil în rândul populației, acest lucru datorându-se atât interesului acordat de către industria farmaceutică acestor compuși, cât și recomandărilor crescute din ...
Influența compușilor bioactivi din suplimentele alimentare asupra proceselor metabolice ale organismelor acvatice
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2023)
În contextul dezvoltării rapide a industriei acvaculturii, îmbunătățirea stării de imunitate a peștilor și eficiența acestora în combaterea și prevenirea îmbolnăvirilor devin aspecte tot mai importante.
Creșterea peștilor ...
Tehnici de procesare termică: aspecte științifice și tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2019)
Produsele ready-to-eat și produsele cu destinație specială tind să ocupe un loc aparte pe piața românească actuală. Produsele ready-to-eat sunt destul de prezente pe piața internă ca o consecință așteptată a vieții ...
Cercetări privind utilizarea tehnicilor combinate de uscare aplicate unor fructe și legume
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2015)
Fructele și legumele reprezintă elementele fundamentale al alimentației echilibrate. Această grupă de alimente este considerată ca fiind principala sursă de compuși bioactivi și minerale, glucide sub formade zaharuri simple ...