• română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • română 
    • română
    • English
    • français
    • Deutsch
    • español
    • italiano
  • Logare
Vezi articolul 
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
  •   Pagina principală
  • Doctoral School - Școala doctorală
  • Rezumate teze de doctorat
  • Vezi articolul
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Caracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentară

Thumbnail
View/Open
Rezumat_teza _doctorat_Radu_Daniela_2020EN.pdf (2.809Mb)
Rezumat _teza_doctorat_Radu_Daniela_2020RO.pdf (2.481Mb)
Dată
2020
Autor
Radu (Lupoae), Daniela Simona
Metadata
Arată înregistrarea completă a articolului
Abstract
Accentul deosebit pe creșterea funcționalității a înregistrat un viraj semnificativ în conceperea produselor alimentare, de la furnizarea nutrienților esențiali pentru susținerea vieții și creșterii la prevenirea sau chiar vindecarea diferitelor forme de boli. Mai mult, progresul tehnologic recent, schimbarea stilului de viață al consumatorului și tendințele socio-economice din întreaga lume indică necesitatea dezvoltării unor tehnologii inovative pentru obținerea unor alimente cu beneficii pentru sănătate. Acestea elemente sunt considerate cheie și determină dezvoltarea producției actuale de alimente funcționale pe piața globală. Beneficiile pentru sănătate ale alimentelor funcționale derivă din conținutul în compușii biologic activi, cum ar fi compușii polifenolici, carotenoide, vitamine, acizi grași polinesaturați și peptide, care se găsesc în mod natural în produsele agroalimentare, se formează în timpul procesării sau se extrag din alte surse și se adaugă în alimente. Literatura de specialitate recunoaște deja calitatea de ingrediente funcționale pentru o serie de compuși, cum ar fi: fibrele, proteinele, vitaminele și antioxidanții, care prin diferite tehnici de extracție pot fi utilizate în re-modelarea alimentelor, cu scopul de a le îmbunătăți funcțiile. Componentele bioactive, cum ar fi sterolii, tocoferolii, carotenii, terpenele și polifenolii pot fi utilizate pentru a formula alimente funcționale cu proprietăți antioxidante îmbunătățite.
URI
http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/7736
Colecții
  • Rezumate teze de doctorat [852]

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Răsfoiește

În tot DSpaceComunități; ColecțiiDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecteAceastă colecțieDupă data publicăriiAutoriTitluriSubiecte

Contul meu

Conectare

DSpace 6.0 | Copyright © Arthra Institutional Repository
Contactați-ne | Trimite feedback
Theme by 
Atmire NV