Arată înregistrarea sumară a articolului
Caracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentară
dc.contributor.author | Radu (Lupoae), Daniela Simona | |
dc.date.accessioned | 2021-02-22T09:46:41Z | |
dc.date.available | 2021-02-22T09:46:41Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/7736 | |
dc.description | Rezumat teză de doctorat - Conducător științific: Prof. dr. ing. habil. Nicoleta STĂNCIUC | ro_RO |
dc.description.abstract | Accentul deosebit pe creșterea funcționalității a înregistrat un viraj semnificativ în conceperea produselor alimentare, de la furnizarea nutrienților esențiali pentru susținerea vieții și creșterii la prevenirea sau chiar vindecarea diferitelor forme de boli. Mai mult, progresul tehnologic recent, schimbarea stilului de viață al consumatorului și tendințele socio-economice din întreaga lume indică necesitatea dezvoltării unor tehnologii inovative pentru obținerea unor alimente cu beneficii pentru sănătate. Acestea elemente sunt considerate cheie și determină dezvoltarea producției actuale de alimente funcționale pe piața globală. Beneficiile pentru sănătate ale alimentelor funcționale derivă din conținutul în compușii biologic activi, cum ar fi compușii polifenolici, carotenoide, vitamine, acizi grași polinesaturați și peptide, care se găsesc în mod natural în produsele agroalimentare, se formează în timpul procesării sau se extrag din alte surse și se adaugă în alimente. Literatura de specialitate recunoaște deja calitatea de ingrediente funcționale pentru o serie de compuși, cum ar fi: fibrele, proteinele, vitaminele și antioxidanții, care prin diferite tehnici de extracție pot fi utilizate în re-modelarea alimentelor, cu scopul de a le îmbunătăți funcțiile. Componentele bioactive, cum ar fi sterolii, tocoferolii, carotenii, terpenele și polifenolii pot fi utilizate pentru a formula alimente funcționale cu proprietăți antioxidante îmbunătățite. | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați | ro_RO |
dc.subject | industrie alimentară | ro_RO |
dc.subject | compuși bioactivi | ro_RO |
dc.subject | plante | ro_RO |
dc.subject | proprietăți antioxidante | ro_RO |
dc.title | Caracterizarea în compuși bioactivi a unor plante în vederea utilizării în industria alimentară | ro_RO |
dc.title.alternative | Characterization in bioactive compounds from some plants from the perspectives of using in foods | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [833]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați